Ρωσία: Αποφεύχθηκε ο εμφύλιος λέει η ρωσική κατασκοπεία – Οι συγκρούσεις Ρώσων και Wagner σε Ροστόφ και Βορονέζ

Ο Σεργκέι Ναρίσκιν, ο επικεφαλής της υπηρεσίας εξωτερικής κατασκοπείας της Ρωσίας, SVR, δήλωσε ότι είναι σαφές ότι αυτό που χαρακτήρισε ως μια απόπειρα αποσταθεροποίησης της κοινωνίας και πυροδότησης ενός αδελφοκτόνου εμφυλίου πολέμου απέτυχε, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.


Ο Ναρίσκιν αναφερόταν σε αυτό που οι ρωσικές αρχές αποκαλούν ένοπλη ανταρσία του αρχηγού της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Βομβαρδισμοί στο Βορονέζ

Μια στρατιωτική φάλαγγα οχημάτων της Wagner πέρασε από τη ρωσική πόλη Βορονέζ, η οποία βρίσκεται περίπου 600 χιλιόμετρα νότια της Μόσχας, δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters.

Ένα από τα οχήματα ήταν ένα φορτηγό με επίπεδη επιφάνεια που μετέφερε ένα άρμα μάχης, ενώ η εξέλιξη αυτή κινητοποίησε τον ρωσικό στρατό, που προσπαθεί να «κόψει» από νωρίς την «όρεξη» του αντρών του Πριγκόζιν να φτάσουν στη Μόσχα.

Την ίδια στιγμή, μαίνονται οι μάχες στους αυτοκινητόδρομους έξω από τη Βορονέζ, καθώς δυνάμεις του ρωσικού στρατού επιχειρούν, κυρίως από αέρος, να εμποδίσουν την προέλαση της Wagner προς τη ρωσική πρωτεύουσα. Σε βίντεο που κυκλοφόρησε, διακρίνεται ο βομβαρδισμός Ρώσων κατά στρατιωτικών οχημάτων της Wagner στον αυτοκινητόδρομο Μ-4, ο οποίος συνδέει την πρωτεύουσα Μόσχα με περιοχές της νότιας Ρωσίας οι οποίες γειτονεύουν με την Ουκρανία.


Πριγκόζιν: “Καταλάβαμε το Ροστόφ χωρίς να ρίξουμε ούτε μία σφαίρα”

Παράλληλα ο αρχηγός της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν δήλωσε σήμερα το μεσημέρι ότι οι μαχητές του δεν χρειάστηκε να ρίξουν ούτε μια σφαίρα για να καταλάβουν τον έλεγχο του αρχηγείου του ρωσικού στρατού στην πόλη Ροστόφ,


Σε ένα νέο ηχητικό μήνυμα είπε ότι οι άνδρες του δέχθηκαν ωστόσο πυρά από πυροβολικό και ελικόπτερα καθ’ οδόν προς το Ροστόφ.

Τόνισε ότι πιστεύει ότι έχει τη στήριξη του ρωσικού λαού σε αυτό που αποκαλεί «πορεία για τη δικαιοσύνη».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *