Πρόστιμο έως και 3.600 σε όποιον άνω των 14 δεν εμβολιάζεται στην Αυστρία!

Πρόστιμο ανά τρεις μήνες σε όσους από 1η Φεβρουαρίου του 2022 δεν εμβολιάζονται κατά του κορωνοϊού, θα επιβάλλεται στην Αυστρία σύμφωνα με σχέδιο νόμου που προωθεί η κυβέρνηση.


Εξαιρέσεις – σύμφωνα τη δημόσια τηλεόραση ÖRF της Αυστρίας – θα προβλέπονται για τους κάτω των 14 ετών, εγκύους, όσους έχουν αναρρώσει από την Covid-19 έως και έξι μήνες μετά το θετικό τεστ και για όσους δεν μπορούν να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού για λόγους υγείας.

Το πρόστιμο θα μπορεί να φθάσει ακόμη και τα 3.600 ευρώ ανά δόση εμβολίου που θα προγραμματίζεται από τις αρμόδιες αρχές και δεν θα πραγματοποιείται.

Από την 15η Φεβρουαρίου όλοι οι μόνιμοι κάτοικοι της Αυστρίας που δεν έχουν εμβολιαστεί θα λάβουν πρόσκληση για εμβολιασμό σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και από την 15η Μαρτίου θα αρχίσουν να επιβάλλονται πρόστιμα. Μεταξύ 1ης και της 2ης δόσης θα επιτρέπεται διάστημα 14 – 42 ημερών, ενώ η 3η δόση θα πρέπει να χορηγείται 120 – 270 ημέρες μετά τη 2η.

Με τον ίδιο κανόνα, από σήμερα καθίστανται άκυρα 28.423 πιστοποιητικά εμβολιασμού στην Αυστρία, καθώς η διάρκεια ισχύος τους είχε αρχικά οριστεί στις 360 ημέρες, ενώ τώρα μειώνεται στις 270.


Η Αυστρία βρίσκεται από τα μέσα Νοεμβρίου σε καθολικό lockdown, το οποίο έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει έως την Κυριακή 12η Δεκεμβρίου.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *