Πόλεμος στο Ισραήλ: Συνεχίζονται οι συγκρούσεις – Ξεπέρασαν τους 700 οι νεκροί Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι

Κλιμακώνονται οι συγκρούσεις ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς, με τους νεκρούς και στις δύο πλευρές να ανέρχονται σε περισσότερους από 700, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε το Σάββατο η Χαμάς στο Ισραήλ και τις ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις στη Γάζα που ακολούθησαν.


Ο αριθμός των νεκρών Ισραηλινών από την επίθεση που εξαπέλυσε χθες στο Ισραήλ η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς ανήλθε σε 500-600, όπως μετέδωσε η ισραηλινή τηλεόραση.

Ο αριθμός των Παλαιστίνιων νεκρών ανέρχεται σε 313, σύμφωνα με παλαιστίνιους αξιωματούχους υγείας.

Στη Γάζα Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι από τα ισραηλινά αντίποινα με αεροπορικές επιδρομές σκοτώθηκαν τουλάχιστον 370 άνθρωποι και 2.200 τραυματίστηκαν.

Νέα αεροπορική επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε πριν από λίγο η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ.


«Η Πολεμική Αεροπορία ξεκίνησε πριν από λίγο ισχυρό αεροπορικό χτύπημα στη Λωρίδα της Γάζας με δεκάδες μαχητικά αεροσκάφη. Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) επιτίθενται σε στόχους στις περιοχές κοντά στον φράχτη στο Beit Hanon, που χρησιμοποιούνται από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς για να πραγματοποιεί επιθέσεις κατά του κράτους του Ισραήλ», ανέφερε η ανακοίνωση.


Στο μεταξύ, ο ανώτερος αξιωματούχος της Χεζμπολάχ Χάσεμ Σαφιεντίν είπε ότι «τα όπλα και οι ρουκέτες» της οργάνωσής του είναι με τους ένοπλους Παλαιστίνιους της Χαμάς που πραγματοποίησαν χθες επίθεση στο Ισραήλ.

«Η ιστορία μας, τα όπλα μας και οι ρουκέτες μας είναι μαζί σας. Ό,τι έχουμε είναι μαζί σας», είπε ο Σαφιεντίν σε εκδήλωση στο προπύργιο της Χεζμπολάχ, Ντάχιεχ, στα περίχωρα της Βηρυτού σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους παλαιστίνιους μαχητές.

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς σκοτώθηκε από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς

Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν επιθέσεις με στόχο στελέχη της Χαμάς, η οποία διοικεί την Λωρίδα της Γάζας, μετά την ευρείας κλίμακας επίθεση που εξαπέλυσαν ένοπλοι της οργάνωσης κατά την οποία σκοτώθηκαν 500 με 600 Ισραηλινοί.

Ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς σκοτώθηκε από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα.


Το πτώμα του Αϊμάν Γιούνις ανασύρθηκε σήμερα από τα συντρίμμια του σπιτιού του, το οποίο βομβαρδίστηκε, στον προσφυγικό καταυλισμό Νουσεϊράτ στο κέντρο της Γάζας, επιβεβαίωσε η υπηρεσία πολιτικής προστασίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Χαμάς θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την ΕΕ, τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *