Ο Ντόναλντ Τραμπ άσκησε έφεση κατά της εντολής δικαστή στον πρώην αντιπρόεδρο Μάικ Πενς να καταθέσει για την εισβολή στο Καπιτώλιο

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ άσκησε έφεση στην απόφαση με την οποία δικαστής διέταξε τον πρώην αντιπρόεδρο Μάικ Πενς να καταθέσει στην έρευνα του ειδικού εισαγγελέα που εξετάζει τα γεγονότα γύρω από την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο, σύμφωνα με πληροφορίες αμερικανικών μέσων ενημέρωσης.


Οι δικηγόροι του Ρεπουμπλικάνου πρώην προέδρου υπέβαλαν την έφεση μετά την απόφαση που αφορά την έρευνα για την υπονόμευση των προεδρικών εκλογών του 2020.

Την περασμένη εβδομάδα ο Πενς αποκάλυψε ότι ο ίδιος δεν σκόπευε να εφεσιβάλει την απόφαση με την οποία καλείται να καταθέσει ενώπιον ομοσπονδιακής Επιτροπής Ενόρκων για τις συζητήσεις που είχε με τον Τραμπ πριν από την επίθεση των υποστηρικτών του τελευταίου στο Καπιτώλιο. Ο δικαστής είχε αποφανθεί πως ο Πενς μπορεί να αρνηθεί να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικές με τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου.

Ο ειδικός εισαγγελέας Τζακ Σμιθ, τον οποίο διόρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μέρικ Γκάρλαντ τον Νοέμβριο για να χειριστεί τις έρευνες σε βάρος του Τραμπ, παρουσιάζει τα αποδεικτικά στοιχεία του σε πολλές Επιτροπές Ενόρκων. Τα βασικά ερωτήματα είναι κατά πόσο ο Τραμπ παρενέβη στην ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας μετά την ήττα του στις εκλογές από τον Τζο Μπάιντεν και η απόκρυψη εγγράφων, τα οποία μετέφερε στην έπαυλή του στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντας μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *