Νότια Κορέα: Στους 22 οι νεκροί από τις πλημμύρες

Στους 22 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών και στους 14 των αγνοούμενων από τις καταρρακτώδεις βροχές που σημειώθηκαν για τρίτη ημέρα στην Νότια Κορέα και προκάλεσαν κατολισθήσεις και την υπερχείλιση φράγματος.


Έως περίπου τις 11:00 τοπική ώρα (περίπου 05:00 ώρα Ελλάδος), 1.567 άνθρωποι είχαν απομακρυνθεί από τις εστίες τους σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών και Ασφαλείας και ο αριθμός τους μπορεί να αυξηθεί καθώς φράγμα στην επαρχία Τσουνγκτσεόνγκ υπερχείλισε.

Οι διασώστες αγωνίζονται για να φθάσουν περί τα 19 αυτοκίνητα που είναι εγκλωβισμένα μέσα σε μια υπόγεια σήραγγα μήκους 430 μέτρων στο Τσεονγκτζού της Βόρειας Τσουνγκτσεόνγκ, σύμφωνα με το υπουργείο.

Ένας άνθρωπος βρέθηκε νεκρός και εννέα διασώθηκαν από ένα λεωφορείο όταν η σήραγγα πλημμύρισε ταχύτατα ώστε δεν πρόλαβαν να διαφύγουν, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Η εταιρεία κορεατικών σιδηροδρόμων ανακοίνωσε παράλληλα τη διακοπή της κυκλοφορίας ορισμένων τρένων ταχείας κυκλοφορίας και όλων των υπολοίπων, ενώ σημείωσε ότι μπορεί να υπάρξουν καθυστερήσεις σε κάποιες αμαξοστοιχίες ταχείας κυκλοφορίας λόγω της βραδύτερης λειτουργίας τους, καθώς κατολισθήσεις, πλημμύρες στις σιδηροτροχιές και η πτώση βράχων απειλούν την ασφάλειά τους.


Ένα τρένο, χωρίς επιβάτες, εκτροχιάστηκε αργά χθες, Παρασκευή, το βράδυ μετά την κατολίσθηση που σημειώθηκε στις σιδηροτροχιές στην επαρχία του Βορείου Τσουνγκτσεόνγκ, ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών. Από το ατύχημα τραυματίστηκε ο μηχανικός του τρένου.


Σε συνάντηση με κυβερνητικές υπηρεσίες, ο Νοτιοκορεάτης πρωθυπουργός Χαν Ντουκ-σου κάλεσε τον στρατό να συμμετάσχει ενεργά στις δραστηριότητες διάσωσης, σε συνεργασία με κυβερνητικούς αξιωματούχους για την κινητοποίηση εξοπλισμού και ανθρώπινου δυναμικού.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *