Κάιρο: Σε εξέλιξη η Σύνοδος Κορυφής για την Ειρήνη με συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη – Δείτε live

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η Σύνοδος Κορυφής για την Ειρήνη στο Κάιρο, με τη συμμετοχή του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και θέμα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.


Παρακολουθήστε ζωντανά τις εργασίες της Συνόδου Κορυφής για την Ειρήνη στο Κάιρο:
Η Λωρίδα της Γάζας στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της διάσκεψης – Προσπάθεια αποτροπής μιας ευρύτερης περιφερειακής σύγκρουσης

Η διάσκεψη που διεξάγεται σήμερα στην Αίγυπτο για την κρίση στη Λωρίδα της Γάζας θα προσπαθήσει να αποτρέψει έναν ευρύτερο περιφερειακό πόλεμο.

Ωστόσο, οι ηγέτες από τη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη που λαμβάνουν μέρος, αναμένεται ότι δύσκολα θα φτάσουν σε συμφωνία για μία κοινή θέση, ως προς την πολεμική διαμάχη ανάμεσα στο Ισραήλ και των ενόπλων της Χαμάς.

Δύο διπλωμάτες δήλωσαν ότι είναι απίθανο να υπάρξει μία κοινή ανακοίνωση από τη διάσκεψη, εξαιτίας των ευαίσθητων παραμέτρων γύρω από τα καλέσματα για μία κατάπαυση του πυρός, με καυτά ζητήματα, την αναφορά στην επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ (7η Οκτωβρίου), αλλά και το δικαίωμα του Ισραήλ στην άμυνα των εδαφών του.

Η απουσία ενός κορυφαίου αξιωματούχου από τις ΗΠΑ που είναι ο κυριότερος σύμμαχος του Ισραήλ, αλλά κι άλλων μεγάλων ηγετών της Δύσης έχει μειώσει τις προσδοκίες από αναφερόμενη διάσκεψη που οργανώθηκε βιαστικά.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *