Ήθελε νέο Τσερνόμπιλ ο Πούτιν! Παγκόσμια οργή για το «χτύπημα» στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια! 

Η ρωσική επίθεση δεν σταμάτησε ούτε στο μεγαλύτερο πυρηνικό εργοστάσιο της Ευρώπης, στην πόλη Ζαπορίζια, το οποίο η Μόσχα θέλει να θέσει υπό την κατοχή της λόγω της στρατηγικής του σημασίας, με συνέπεια μέρος αυτού να πάρει φωτιά από τα συνεχή ρωσικά πυρά, προκαλώντας παγκόσμιο συναγερμό για ενδεχόμενο πυρηνικό κίνδυνο.


Λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα οι ρωσικές δυνάμεις, που νωρίτερα είχαν αντιμετωπίσει με όπλα τους πυροσβέστες, επέτρεψαν στις δυνάμεις πυρόσβεσης να περάσουν και να κατασβήσουν την πυρκαγιά.

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε  τη Ρωσία για «πυρηνική τρομοκρατία», ότι ήθελε να «επαναληφθεί» η καταστροφή στο Τσερνόμπιλ όπου εκτυλίχθηκε το χειρότερο πυρηνικό δυστύχημα στην ιστορία.

«Προειδοποιούμε όλο τον κόσμο για το γεγονός ότι καμία άλλη χώρα εκτός της Ρωσίας δεν άνοιξε ποτέ πυρ εναντίον πυρηνικών εργοστασίων. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία μας, η πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας. Αυτό το κράτος τρομοκράτης καταφεύγει τώρα στην πυρηνική τρομοκρατία» κατήγγειλε ο Ζελένσκι.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα προειδοποίησε ότι εάν σημειωθεί έκρηξη στην εγκατάσταση, τα πράγματα θα είναι δέκα φορές χειρότερα από ό,τι στο Τσερνόμπιλ.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *