Φρέντι Μπελέρης: Ποινή φυλάκισης 2,5 ετών πρότεινε ο εισαγγελέας – Η δίκη συνεχίζεται στις 28 Φεβρουαρίου

Φυλάκιση 2,5 ετών πρότεινε για τον Φρέντι Μπελέρη ο εισαγγελέας, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ενώ η δίκη θα συνεχιστεί στο ειδικό δικαστήριο την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου με την αγόρευση των δικηγόρων υπεράσπισης του κατηγορούμενου.


Κατά την ακροαματική διαδικασία οι δύο εισαγγελείς έκριναν ένοχο των εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη για το αδίκημα της ενεργής διαφθοράς προτείνοντας την ποινή φυλάκισης 2 χρόνια και 6 μηνών, όπως αναφέρει η ΕΡΤ. Για τον συγκατηγορούμενο του, Παντελή Κοκαβέση, η εισαγγελία πρότεινε ποινή φυλάκισης ενός χρόνου με ανασταλτικό χαρακτήρα λόγο προβλημάτων υγείας.

Ο Φρέντι Μπελέρης, απευθυνόμενος στους δικαστές, είπε:

«Έχω παράπονο για το πώς λειτουργεί η εισαγγελία συνεχώς δεν δέχεται δικά μου στοιχεία και τα απορρίπτει, δεν ανακρίνει τα άτομα που έχουμε υποδείξει ως μάρτυρες και στην υπόθεσή μου έχει γίνει πλαστογραφία αποδεικτικών στοιχείων. Όποιος πλαστογράφησε έγγραφα του αλβανικού κράτους φέρει ποινική ευθύνη. Εδώ στην Αλβανία δεν έχουμε αμερόληπτη δικαιοσύνη γιατί η διαδικασία έχει πολιτικά κίνητρα και βλέπουμε ο πρωθυπουργός να παρεμβαίνει σε αυτή την υπόθεση και έχετε αφήσει το λαό της Χειμάρρας χωρίς τον δήμαρχό τους. Αυτή είναι μια πολιτική φυλακή και δεν μου επιτρέπετε να ορκιστώ ως δήμαρχος».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *