Ελίζα Βόζεμπεργκ για το μεταναστευτικό: «Δεν θα στηρίξουμε αυθαίρετες καταγγελίες σε βάρος της Ελλάδας»

Στα πορίσματα της ειδικής επιτροπής ελέγχου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον Frontex, αναφέρθηκε η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ, Ελίζα Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη, με παρέμβαση σε σχετική συζήτηση που διεξήχθη στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.


Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής υπογράμμισε ότι «το τελικό κείμενο της Επιτροπής που τίθεται προς ψηφοφορία στην Ολομέλεια εξακολουθεί να περιέχει συγκεκριμένες αναφορές κατά της Ελλάδας, οι οποίες εσκεμμένα αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας, ζητώντας ακόμη και την απομάκρυνση του Frontex από την Ελλάδα για λόγους δήθεν παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων», σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Σε αυτό το πλαίσιο, η κ. Βόζεμπεργκ διευκρίνισε ότι «δεν πρόκειται να στηρίξει τέτοιου είδους αναφορές» και επανέλαβε ότι «στην Ελλάδα ο Frontex συνεχίζει να αναπτύσσει αποτελεσματική επιχειρησιακή δραστηριότητα σε συντονισμό με τις ελληνικές αρχές, όπως ορίζει το εθνικό νομοθετικό πλαίσιο».

Όπως χαρακτηριστικά είπε, «ακόμη και σε περιόδους αυξημένης μεταναστευτικής πίεσης η Ελλάδα αντιμετώπισε εκατοντάδες χιλιάδες απελπισμένους ανθρώπους με πλήρη σεβασμό στα θεμελιώδη δικαιώματα και όπως ορίζει το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *