Κατέθεσε η Μακρυπούλια στη δίκη Φιλιππίδη: Θυμάμαι την μητέρα της καταγγέλλουσας, όχι την ίδια! Τι είπαν Σχίζα και Χαλκιάς

Δεν επιβεβαίωσε με την κατάθεσή της στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, η Ζέτα Μακρυπούλια, ισχυρισμούς και περιστατικά, τα οποία έχει προβάλλει η πλευρά της πρώτης γυναίκας που έχει κατήγγειλε τον ηθοποιό για βιασμό της. Μεταξύ άλλων, η συγκεκριμένη καταγγέλλουσα έχει υποστηρίξει ότι ο κατηγορούμενος την είχε καλέσει για να αναλάβει ρόλο στην παράσταση «Κουζίνες» στο θέατρο «Ήβη». Επίσης έχει καταθέσει, ότι είχε συναντήσει στις τουαλέτες του θεάτρου τη Ζέτα Μακρυπούλια, η οποία και της είχε μιλήσει.


Ωστόσο, στην κατάθεσή της σήμερα στο δικαστήριο η κυρία Μακρυπούλια, ανέφερε ότι δεν θυμάται να είχε γίνει συζήτηση για προσθήκη ρόλου στη συγκεκριμένη παράσταση, στην οποία συμμετείχε και η ίδια, ούτε, όμως, θυμάται, όπως είπε, την πρώτη καταγγέλλουσα, παρά μόνο την μητέρα της, επίσης ηθοποιό. Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η κατάθεση της ηθοποιού Ουρανίας Σχίζα, η οποία και εκείνη ανέφερε στο δικαστήριο, ότι δεν είχε ακούσει τίποτα για προσθήκη ρόλου στην παράσταση «Κουζίνες», ενώ ανέφερε ότι δεν έχει εικόνα της καταγγέλλουσας.

«Δεν υπήρξε ανάγκη να συμπληρωθεί ρόλος στο συγκεκριμένο έργο» ανέφερε από την πλευρά του ο Τάσος Χαλκιάς, ενώ ερωτηθείς για την συνεργασία του με τον Πέτρο Φιλιππίδη, είπε: «Ήταν άψογη η συνεργασία μου με τον Π. Φιλιππίδη. Απλά ο κ. Φιλιππίδης είναι ένας άνθρωπος τελειομανής. Αυτή η τελειομανία που τον διακατέχει – ή και μανία μπορώ να πω – αφορά τη δουλειά. Μπορεί να ήταν σκληρός πολλές φορές, μπορεί να ξεπέρασε τα όρια, αλλά αυτό ήταν στο πλασίο της δουλειάς».

Η κατάθεση Μακρυπούλια

«Θυμάμαι την μητέρα της καταγγέλλουσας, όχι την ίδια την καταγγέλλουσα και κόρη της. Δεν την γνωρίζω» είπε ξεκινώντας την κατάθεσή της η κυρία Μακρυπούλια.


Πρόεδρος: Εκείνη σας αναφέρει στο θέατρο «Ήβη», κατέθεσε ότι την συναντήσατε στη τουαλέτα και της είπατε κάτι ..


Ζ. Μακρυπούλια: Δε θυμάμαι το κορίτσι, ούτε θυμάμαι ότι να είπα κάτι.

Πρόεδρος: Θυμάστε κάποιο κορίτσι για το οποίο θα υπήρχε προσθήκη ρόλου για εκείνο στην παράταση;

Ζ. Μακρυπούλια: Όχι, δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο.

Πρόεδρος: Η ίδια κατέθεσε ότι της είπατε ότι «ά θα είστε μαζί μας τώρα». Της το είπατε, λέει, όταν την είδατε στην τουαλέτα. ..


Ζ. Μακρυπούλια: Δεν θυμάμαι να έχει συμβεί κάτι τέτοιο, δυστυχώς, και να την έχω δει στην τουαλέτα. Θυμάμαι ένα σπονδυλωτό έργο με έξι ζευγάρια, δεν θυμάμαι ποτέ να έχει μπει κάποιος έξτρα ρόλος.

Εισαγγελέας: Επιτρέπονταν να έρθει κάποιος τρίτος και να δει τις πρόβες;

Ζ. Μακρυπούλια: Συνήθως αυτό απαγορεύεται, εξαρτάται όμως από το σκηνοθέτη.

Εισαγγελέας: Αν έρχονταν κάποιος τρίτος στο συγκεκριμένο έργο, οι «Κουζίνες» θα σας ξένιζε;

Ζ. Μακρυπούλια: Πιθανότητα θα ρωτούσα ποιος είναι κάτω γιατί είναι κλειστές οι πρόβες. Συνήθως προς την πρεμιέρα έρχεται κόσμος, εκεί το επιτρέπει και ο σκηνοθέτης

Εισαγγελέας. Αν έρχονταν κάποιο πρόσωπο συγγενικό ηθοποιού, το σύνηθες είναι αυτό το πρόσωπο να γνωρίζεται και με τους άλλους ηθοποιούς

Ζ. Μακρυπούλια: Όχι, για όνομα του Θεού.

Σύνεδρος: Θυμάστε αν κάποιο πρόσωπο – κάποια κοπέλα – να προκάλεσε ενόχληση στον κατηγορούμενο;

Ζ. Μακρυπούλια: Όχι δεν θυμάμαι.

 Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής της, η Ζέτα Μακρυπούλια παραχώρησε δηλώσεις έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, αλλά δεν θέλησε να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με την κατάθεσή της.

«Εξετάζομαι κι εδώ; Ευχαριστώ πολύ, καλημέρα σας. Τα είπα όλα στο δικαστήριο, ό,τι με ρώτησαν», είπε αρχικά σε απόσπασμα που προβλήθηκε στην εκπομπή «Πρωινό».

«Αν ήταν εδώ (η μητέρα της πρώτης καταγγέλουσας) και την έβλεπα, θα μπορούσα να απαντήσω. Αυτό που είπα στο δικαστήριο, δεν έχω να πω κάτι άλλο. Καλημέρα σας παιδιά, ευχαριστώ», είπε χαρακτηριστικά η Ζέτα Μακρυπούλια.

Μετά την Ζέτα Μακρυπούλια, στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε η ηθοποιός Ουρανία Σχίζα, η οποία επίσης συμμετείχε στην παράσταση «Κουζίνες» και κλήθηκε από την πλευρά της υπεράσπισης να καταθέσει.

Πρόεδρος: Θυμάστε συζητήσεις για να υπάρξει προσθήκη ρόλου στην παράσταση αυτή;

Μάρτυρας: Δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο. Ήταν έξι ρόλοι στο έργο, δεν θυμάμαι.

Πρόεδρος: Τι γνωρίζετε τη πρώτη καταγγέλλουσα;

Μάρτυρας: Δεν έχω εικόνα καθόλου της κοπέλας.

Σύνεδρος: Θυμάστε να έχει εμφανιστεί κάποια νεαρή ηθοποιός; Γενικά υπήρχε κόσμος στις πρόβες;

Μάρτυρας: Όταν κάνουμε πρόβες είμαι αποκλειστικά πάνω στις πρόβες. Δε ξέρω αν ήρθε κάποιος να δει πρόβα, τι να σας πω; Αλλά δε θυμάμαι να ήρθε κάποιο πρόσωπο να δει κάτι.

Σύνεδρος: Δεν παρατηρήσατε κάποιο πρόσωπο, να έχει προκαλέσει ενόχληση;

Μάρτυρας: Δεν θυμάμαι, έχουν περάσει 14 χρόνια…

Ακόμη, η μάρτυρας ανέφερε ότι είχε καλή συνεργασία με τον Π. Φιλιππίδη και με όλους τους συντελεστές της παράστασης.

Κατόπιν στο βήμα του μάρτυρα κλήθηκε ο Τάσος Χαλκιάς, ο οποίος επίσης συμμετείχε στην παράσταση «Κουζίνες» το 2008.

Πρόεδρος: Θυμάστε κάποια ενημέρωση – συζήτηση ότι θα έρθει και μια νέα ηθοποιός που θα πάρει κάποιο ρόλο στην παράσταση;

Τ. Χαλκιάς: Όχι, καθόλου. Δεν υπήρξε κάποια ανάγκη να συμπληρωθεί κάποιος ρόλος, γιατί η διανομή των ρόλων ήταν συμπληρωμένη από την αρχή. Παρουσία μου δεν έγινε ποτέ συζήτηση.

Πρόεδρος: Θέλετε να μας πείτε πως ήταν η συνεργασία σας με τον κ. Φιλιππίδη;

Τ. Χαλκιάς: Άψογη η συνεργασία μου με τον Π. Φιλιππίδη. Απλά ο κ. Φιλιππίδης είναι ένας άνθρωπος τελειομανής. Αυτή η τελειομανία που τον διακατέχει – η και μανία μπορώ να πω – αφορά τη δουλειά. Μπορεί να ήταν σκληρός πολλές φορές, μπορεί να ξεπέρασε τα όρια, αλλά αυτό πάντα μέσα στα πλαίσια της δουλειάς.

Πρόεδρος: Είχατε ακούσει κάτι για τις καταγγελλόμενες συμπεριφορές;

Τ. Χαλκιάς: Ποτέ, ούτε κατά διάνοια δεν είχα ακούσει.

Εισαγγελέας: Μπορούν να μπουν τρίτα άτομα στις πρόβες;

Τ. Χαλκιάς: Αν κάποιος ξεπερνούσε την επιτήρηση του θυρωρού θα μπορούσε να έχει μπει.

Εισαγγελέας: Δεν είδατε κάποια άλλα πρόσωπα δηλαδή;

Τ. Χαλκιάς: Είμαι ένας άνθρωπος που είμαι πολύ προσηλωμένος στη δουλειά μου, και δεν με ενδιαφέρει κάτι που συμβαίνει στα παρασκήνια. Και με την ηλικία έχει επέλθει μια κόπωση…

Εισαγγελέας: Αυτό έχει να κάνει με την όραση κύριε μάρτυρα.

Εν τω μεταξύ, με την επανέναρξη της διαδικασίας η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την απόρριψη αιτήματος που είχε υποβάλλει νωρίτερα συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας για την αποχώρηση και αντικατάσταση ενόρκου, ζήτημα που κατά τον ίδιο γεννά ακυρότητα. Η εισαγγελέας, μεταξύ άλλων, τόνισε πως η συγκεκριμένη αιτίαση δεν εμπίπτει σε προσφυγή και για αυτό το λόγο θα πρέπει να απορριφθεί. Εν τέλει το δικαστήριο ομόφωνα απέρριψε το αίτημα με απόφασή του.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *