Πώς θα φτιάξεις το viral banana bread του Gordon Ramsay

15 Απριλίου 2025, 13:01
Χρόνος ανάγνωσης 5 λεπτά

Έχεις παραγινωμένες μπανάνες στη φρουτιέρα σου; Μην τις πετάς! Είναι ιδανικές για ψήσιμο, ειδικά για να φτιάξεις ένα λαχταριστό banana bread. Αυτό το αγαπημένο κέικ γίνεται πανεύκολα με λιωμένες μπανάνες και κλασικά υλικά όπως βούτυρο, ζάχαρη και αυγά. Αλλά, όπως αποκαλύπτει ο Gordon Ramsay, υπάρχουν μυστικά και τεχνικές που θα απογειώσουν το αποτέλεσμα!


Η συνταγή του διάσημου σεφ έγινε viral στο TikTok. Το μυστικό; «Αυτή η εύκολη συνταγή banana bread είναι ο καλύτερος τρόπος να αξιοποιήσεις ώριμες μπανάνες. Είναι μαλακό, αφράτο και απίστευτα νόστιμο. Για περισσότερη γεύση και υφή, προσθέτουμε dark chocolate chips και pecan nuts».

Πόσο ώριμες πρέπει να είναι οι μπανάνες;

Το banana bread γίνεται καλύτερο με πολύ ώριμες μπανάνες, δηλαδή μπανάνες με καφέ κηλίδες και μαλακή υφή. Οι ώριμες μπανάνες είναι ευκολότερες στο λιώσιμο, δίνοντας στο κέικ μια υγρή, αφράτη υφή και πιο γλυκιά γεύση.

Προσοχή όμως! Αν η μπανάνα έχει γίνει μαύρη εσωτερικά ή μυρίζει αλκοολικά/ζυμωμένα, καλύτερα να την πετάξεις.

Συνταγή: 

Υλικά

  • 140g ανάλατο βούτυρο (μαλακό) + λίγο επιπλέον για το ταψί
  • 75g ζάχαρη κρυσταλλική
  • 75g καστανή ζάχαρη (συν 1 κουταλάκι για πασπάλισμα)
  • 2 αυγά
  • 140g αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • Μια πρέζα θαλασσινό αλάτι
  • 75g pecan nuts (χοντροκομμένα)
  • 75g dark chocolate chips
  • 3 πολύ ώριμες μπανάνες (2 λιωμένες, 1 για διακόσμηση)
  • 1-2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου (maple syrup) για επικάλυψη

Εκτέλεση
– Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C (160°C με αέρα) / Gas 4. Βουτύρωσε και στρώσε λαδόκολλα σε μια φόρμα του κέικ 900g.

– Χτύπα το βούτυρο και τις δύο ζάχαρες με ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να γίνουν ένα αφράτο, κρεμώδες μείγμα.

– Πρόσθεσε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
Αν το μείγμα αρχίσει να κόβει ή να φαίνεται «σπασμένο», πρόσθεσε μια κουταλιά αλεύρι και συνέχισε το χτύπημα.

– Ρίξε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά.

– Πρόσθεσε τα pecans, τα chocolate chips και τις λιωμένες μπανάνες, ανακατεύοντας ελαφρά μέχρι να ενσωματωθούν.

– Μετάφερε το μείγμα στη φόρμα και ίσιωσε την επιφάνεια.

– Κόψε την υπόλοιπη μπανάνα στη μέση (κατά μήκος) και πίεσέ τη απαλά πάνω στην επιφάνεια του μείγματος.

– Πασπάλισε με την επιπλέον καστανή ζάχαρη και ψήσε για 50 λεπτά, μέχρι το κέικ να γίνει χρυσαφένιο και να επανέρχεται όταν το πιέζεις ελαφρά.

– Το banana bread είναι φυσικά υγρό, οπότε αν βυθίσεις ένα καλαμάκι στο κέντρο, μπορεί να έχει λίγο λιωμένη σοκολάτα ή μπανάνα!

– Βγάζοντας το κέικ από τον φούρνο, άλειψε το σιρόπι σφενδάμου σε όλη την επιφάνεια όσο είναι ακόμα ζεστό.

– Άφησέ το να κρυώσει στη φόρμα για 10-20 λεπτά πριν το μεταφέρεις σε μια σχάρα.


– Κόψε σε φέτες και απόλαυσε!

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Ποιο είναι το πιο υγιεινό γάλα και ποιο πρέπει να αποφεύγουμε, σύμφωνα με διατροφολόγο

Αρχίζοντας από το γεγονός ότι συνήθως ξεχνάμε πως το γάλα

5+1 υγιεινά σνακ πριν από τον ύπνο που ενισχύουν τον μεταβολισμό σου

Όταν μιλάμε για διατροφή και μεταβολισμό, οι περισσότεροι επικεντρώνονται στο

Οι ψυχικά δυνατοί άνθρωποι δεν σπαταλούν ποτέ τον χρόνο τους σε αυτά τα 5 πράγματα

Το να είσαι ψυχικά δυνατός είναι κάτι περισσότερο από μια

Η Τεχνητή Νοημοσύνη απαντά: Πόσα χρήματα πρέπει να έχουμε στην άκρη σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης

Πόσα χρήματα έχετε κρατήσει στην άκρη σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης;

Τα κρόσσια επιστρέφουν στη μόδα και αποτελούν την απόλυτη τάση της άνοιξης

Η άνοιξη του 2025 φέρνει μαζί της έναν αέρα ανανέωσης