Εύκολη και καλοκαιρινή συνταγή για πεντανόστιμο κοτόπουλο με κάσιους

5 Ιουλίου 2025, 13:25
Χρόνος ανάγνωσης 4 λεπτά

Tο δημοφιλές πιάτο είναι παραδοσιακά κινεζικό, αλλά εμφανίζεται στα μενού πολλών ταϊλανδέζικων εστιατορίων.

Τα κάσιους είναι στην πραγματικότητα προσθήκη της Ταϊλάνδης. Αν σοτάρουμε ξεχωριστά τα κάσιους, θα αναδειχθεί το άρωμά τους και θα προσθέσουν την ιδιαίτερη γεύση τους στο πιάτο.

Υλικά

2 ψητά στήθη κοτόπουλου χωρίς δέρμα και κόκαλα, κομμένα σε κομμάτια
1 πρέζα αλάτι και μαύρο πιπέρι για γεύση
1/2 φλ. τσαγιού κρύο νερό
1 κ. σ. κορν φλάουρ
Το χυμό από 1 λεμόνι
1 1/2 κ. σ. ξύδι ρυζιού
1 κ. σ. κέτσαπ
1 κ. σ. σάλτσα σόγιας, ή περισσότερη ανάλογα με τη γεύση
1 κ. σ. καστανή ζάχαρη
2 κ. γλ. ασιατική σάλτσα πιπεριού τσίλι (όπως sambal oelek)
2 κ. σ. ελαιόλαδο
1 φρέσκια καυτερή κόκκινη πιπεριά τσίλι, κομμένη σε φέτες
6 λεπτές φέτες φρέσκιας ρίζας τζίντζερ
1/2 φλ. τσαγιού ξηρά καβουρδισμένα κάσιους
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες

Εκτέλεση

Καρυκεύστε το κοτόπουλο με αλάτι και μαύρο πιπέρι.

Ανακατέψτε το νερό και το κορν φλάουρ σε ένα μπολ μέχρι να γίνει λείο. Προσθέστε το χυμό λεμονιού, το ξίδι ρυζιού, την κέτσαπ, τη σάλτσα σόγιας, την καστανή ζάχαρη και τη σάλτσα πιπεριού τσίλι στο μείγμα του κορν φλάουρ, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η καστανή ζάχαρη και το κορν φλάουρ να μην έχει σβώλους.

Τοποθετήστε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέστε το ελαιόλαδο. Προσθέστε τις φέτες κόκκινου τσίλι και το τζίντζερ στο καυτό λάδι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να αρωματιστεί το λάδι, περίπου 2 λεπτά. Ανακατέψτε τα κάσιους και το σκόρδο -μαγειρέψτε μέχρι τα κάσιους να ροδίσουν ελαφρώς, περίπου 2 λεπτά ακόμα.

Ανακατέψτε ελαφρά τους κύβους κοτόπουλου με το μείγμα κάσιους στο τηγάνι μέχρι να συνδυαστούν, περίπου 30 δευτερόλεπτα.

Χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και ρίξτε το μείγμα καλαμποκάλευρου στο τηγάνι. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει η σάλτσα, περίπου 30 δευτερόλεπτα. Αν είναι πολύ πηχτή, προσθέστε μια σταγόνα νερό. Σιγοβράστε άλλα 2 λεπτά για να ζεσταθεί το κοτόπουλο.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Συνταγή: Εύκολες μπάρες δημητριακών με σοκολάτα χωρίς ψήσιμο

Σπιτικές και εύκολες μπάρες δημητριακών με σοκολάτα, που δεν χρειάζονται

Ρυτίδες προσώπου: Πέντε κοινοί μύθοι για την αντιγήρανση και τι πραγματικά ισχύει

Οι ρυτίδες αποτελούν μέρος της φυσιολογικής διαδικασίας της γήρανσης και

Αυτό είναι το κόκκινο κραγιόν που ταιριάζει σε όλες – Πώς θα το φορέσετε σωστά

Το κόκκινο κραγιόν είναι διαχρονικό σύμβολο θηλυκότητας, αυτοπεποίθησης και glam

Αντίο στο μικρό μαύρο φόρεμα: Aυτό το κομμάτι θα φορέσουμε τις γιορτές

Το κλασικό μίνι μαύρο φόρεμα δεν είναι πια το απόλυτο

Δεν χρειάζεστε στολίδια: Το μυστικό για αληθινή χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στο σπίτι

Η χριστουγεννιάτικη διάθεση δεν εξαρτάται αποκλειστικά από δέντρα, μπάλες και