Τέλος στη γραφειοκρατία της Εφορίας! Ποιες διεκπεραιώσεις μπορούμε να κάνουμε με λίγα «κλικ»

Μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE (myaade.gov.gr) και της εφαρμογής «Τα Αιτήματά μου»:


Καθιερώνεται η χρήση των νέων δηλώσεων Μητρώου, Δ210 και Δ211 σε αντικατάσταση των παλαιότερων εντύπων, Μ1, Μ2, Μ6, Μ7 κ.λπ. Οι νέες δηλώσεις έχουν τη μορφή επεξεργάσιμου αρχείου PDF, μπορούν να συμπληρωθούν ψηφιακά και να αποσταλούν στις ΔΟΥ με την πλατφόρμα «Τα Αιτήματά μου», της πύλης myAADE.

Καταργείται η υποβολή φωτοαντιγράφου της αστυνομικής ταυτότητας ως στοιχείο ταυτοποίησης κατά την απόδοση ΑΦΜ ή τη μεταβολή ατομικών στοιχείων μητρώου, είτε μέσω ΔΟΥ, είτε μέσω myAADElive. Η ΑΑΔΕ διασταυρώνει την αστυνομική ταυτότητα μέσω διαλειτουργικότητας με την Ελληνική Αστυνομία.

Καταργείται, από 31 Ιανουαρίου 2022, η υποχρέωση προσκόμισης βεβαίωσης του eΕΦΚΑ κατά την υποβολή δήλωσης έναρξης ή μεταβολής επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Προβλέπεται η δυνατότητα αίτησης απόκτησης ΑΦΜ από τον διαχειριστή κτηρίου, του οποίου η ιδιότητα προκύπτει από το πρακτικό της γενικής συνέλευσης εκλογής του. Σε περίπτωση, που δεν υπάρχει διαχειριστής, αίτηση μπορεί να υποβάλει οποιοδήποτε πρόσωπο έχει εξουσιοδοτηθεί με απόφαση της απαιτούμενης πλειοψηφίας, επί της νόμιμης απαρτίας των συνιδιοκτητών του κτηρίου, όπως την ορίζει ο κανονισμός.Οι πολυκατοικίες δεν έχουν υποχρέωση απόκτησης ΑΦΜ με συγκεκριμένη προθεσμία. Μπορούν να αποκτήσουν ΑΦΜ όποτε το αποφασίσουν και να καταθέσουν τη σχετική δήλωση χωρίς πρόστιμο.


Προβλέπεται, πέραν της ταχυδρομικής διεύθυνσης, και η ταχυδρομική θυρίδα, ως στοιχείο επικοινωνίας του φορολογουμένου με τη φορολογική διοίκηση.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *