Τα εύσημα του Eurogroup στην Ελλάδα για τις μεταρρυθμίσεις! «Επιτυχία εν μέσω διεθνούς αβεβαιότητας» τονίζει ο Σταϊκούρας

Ικανοποίηση για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί από τις ελληνικές αρχές στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, στο πλαίσιο της 13ης ενισχυμένης εποπτείας και παρά τις δύσκολες συνθήκες που συνεχίζουν να δημιουργούνται από την πανδημία, εξέφρασε ο πρόεδρος του Εurogroup, Πασκάλ Ντόναχιου.
Ο επίτροπος Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι είπε ότι η 13η έκθεση ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα, διαπιστώνει ότι η χώρα έχει λάβει επιπλέον βήματα για να επιτύχει τις δεσμεύσεις της, και παρά κάποιες καθυστερήσεις, υπάρχει πρόοδος σε διάφορους μεταρρυθμιστικούς τομείς.


«Το Eurogroup επικρότησε την πρόοδο της χώρας, αναγνωρίζοντας την ταχεία και ισχυρή ανάκαμψη αλλά και τις ευοίωνες προοπτικές της οικονομίας» ανέφερε ο Χρήστος Σταϊκούρας. «Η Ελλάδα, παρά την υψηλή αβεβαιότητα που επικρατεί διεθνώς, συνεχίζει, με νηφαλιότητα, σύνεση, μεθοδικότητα και αποφασιστικότητα, να υλοποιεί πολιτικές για την περαιτέρω ενίσχυση νοικοκυριών και επιχειρήσεων, την επίτευξη υψηλών και διατηρήσιμων ρυθμών οικονομικής μεγέθυνσης, τη δημιουργία πολλών, καλών νέων θέσεων απασχόλησης, την τόνωση της κοινωνικής συνοχής και την ενδυνάμωση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας» σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *