Ο Τσίπρας λέει ότι «αφορίζει» τα παράλληλα νομίσματα, αλλά το παρελθόν τον διαψεύδει: Είχε επιλέξει τον Βαρουφάκη ακριβώς γι’ αυτό -Τα SMS για το Grexit

 

Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να διαρρηγνύει τα ιμάτιά του και να λέει ότι δεν είναι και δεν υπήρξε ποτέ… οπαδός των παράλληλων νομισμάτων, και δεν ασπάζεται τις ιδέες του Γιάνη Βαρουφάκη περί αυτών, αλλά ντοκουμέντα από το παρελθόν αποδεικνύουν άλλα.  Δείχνουν ότι τα σημερινά του λόγια δεν συμβαδίζουν με τα έργα και τις ημέρες του και ότι στο παρελθόν μάλιστα ένας από τους λόγους που ήθελε να κάνει τσάρο της οικονομίας τον Βαρουφάκη ήταν ακριβώς αυτή η λογική των παράλληλων νομισμάτων.


Και δεν το λέμε εμείς αυτό. Το είχε πει ο ίδιος ο Γιάνης Βαρουφάκης. Ο ηγέτης του ΜέΡΑ 25 είχε αποκαλύψει σε συνέντευξη που είχε δώσει στον Γιώργο Αυτιά ότι είχε συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ το 2013 στο διαμέρισμα του Αλέξη Τσίπρα και ότι εκεί ήταν και οι Γιάννης Δραγασάκης και Νίκος Παππάς.

Ο Βαρουφάκης λέει ότι έκανε πλήρη παρουσίαση στα συστήματα παράλληλων νομισμάτων, παράλληλων πληρωμών και ότι εκείνο το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας του ζήτησε να αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών, κάτι που δείχνει το πόσο εκτίμησε τις ιδέες του Γιάνη Βαρουφάκη και φυσικά δείχνει επίσης ότι τις ασπαζόταν κι αυτός.

Τα SMS

Ένα άλλο σημείο που δείχνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας λέει ότι «αφορίζει» τα συστήματα πληρωμών και παράλληλων νομισμάτων, αλλά ήταν «φαν» τους και μάλιστα ήθελε να τα εφαρμόσει και στην Ελλάδα, φαίνεται από τα περίφημα SMS που είχε ανταλλάξει με τον Γιάνη Βαρουφάκη στην κρίση του 2015 όταν είχε αναλάβει την κυβέρνηση και στις επαφές με τον τότε τσάρο της γερμανικής οικονομίας, Βόφγκανγκ Σόιμπλε για το τι μέλει γενέσθαι με την ελληνική οικονομία και με το αν θα μείνει ή όχι η χώρα μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Ο Βαρουφάκης λέει στον Τσίπρα ότι ο Σόιμπλε άλλαξε στάση μετά τις επαφές που είχε μαζί του ο Γερμανός. Στις επαφές ο τότε υπεύθυνος της οικονομίας και νυν αρχηγός του ΜέΡΑ25 προετοίμαζε το Grexit.


Ο Βαρουφάκης λέει στον Τσίπρα στα SMS ότι ο Σόιμπλε άλλαξε στάση και του στέλνει μήνυμα για «τάιμ άουτ».

Ο Τσίπρας ρωτάει τον Βαρουφάκη: «Προτείνει έξοδο ή υιοθέτηση παράλληλου νομίσματος» και ο τότε υπουργός οικονομικών απαντάει: «Το πρώτο μέσω του δεύτερου».

Ο Τσίπρας δείχνει στη συνέχει ότι θεωρεί την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα πράλληλα νομίσματα ιδανική λύση για την επόμενη μέρα και λέει στον Βαρουφάκη «Τότε πες του αν το εννοεί, ας συζητήσουμε πως θα μπορούσε να γίνει (εννοεί την έξοδο) κάτω από τους καλύτερους δυνατούς όρους. Χρηματοδότηση, συναίνεση και αμοιβαία βοήθεια χωρίς πτώχευση».

Ιδού τα βίντεο που μιλάνε από μόνα τους


Άρα τα έργα και οι ημέρες του Αλέξη Τσίπρα δείχνουν ότι όχι μόνο ασπάζεται τις θεωρίες των παράλληλων νομισμάτων, αλλά ήθελε και να τις κάνει πράξη στην πλάτη της Ελλάδας όταν ήταν στην εξουσία.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μια σκέψη για “Ο Τσίπρας λέει ότι «αφορίζει» τα παράλληλα νομίσματα, αλλά το παρελθόν τον διαψεύδει: Είχε επιλέξει τον Βαρουφάκη ακριβώς γι’ αυτό -Τα SMS για το Grexit”