«Η Ελλάδα έτοιμη για 2ο αίτημα πληρωμών από το Ταμείο Ανάκαμψης» τονίζει ο Σκυλακάκης

«Κλειδί για ένα πλεονασματικό προϋπολογισμό του χρόνου είναι να καταφέρουμε να διατηρήσουμε το θετικό οικονομικό κλίμα στη χώρα μας και την ραγδαία αύξηση των παραγωγικών επενδύσεων» επισήμανε μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, προσθέτοντας ότι το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2023, θα κατατεθεί στην Βουλή τη Δευτέρα.

Ο κ. Σκυλακάκης εστίασε στη σημασία των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης, επισημαίνοντας ότι μέχρι και τον Αύγουστο απορροφήθηκαν 1,3 δισ. ευρώ (1,6 δισεκ. μαζί και με τα περυσινά) από τα 17 δισ. ευρώ που είναι οι επιδοτήσεις. 


Πρόσθεσε ότι είμαστε από τους πρώτους από πλευράς υλοποίησης του Ταμείου Ανάκαμψης, ενώ παράλληλα η χώρα μας είναι από τις πρώτες που θα καταθέσει δεύτερο αίτημα πληρωμών για το Ταμείο στην Κομισιόν.

Ο υπουργός τόνισε ακόμα ότι «έχουμε παρά πολύ καλή εξέλιξη και στο κομμάτι των δάνειων του Ταμείου Ανάκαμψης, που είναι όλα επενδυτικά, και μπαίνουν με μεγαλύτερη ταχύτητα στην οικονομία απ’ ό,τι περιμέναμε». 

Ανέφερε ότι αυτά τα δάνεια είναι 12 δισ. και μπορούν να κινητοποιήσουν μεγάλες επενδύσεις. Στο πλαίσιο αυτό, επισήμανε ότι χθες  υπογράφηκε δάνειο της εταιρείας Sun Light που κάνει  μια επένδυση στην Ξάνθη, για παραγωγή μπαταριών για αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας, οπού θα δημιουργηθούν 300 θέσεις εργασίας.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *