Αδ. Γεωργιάδης: Πρόγραμμα για την τοποθέτηση ηλιακών πάνελ από μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ειδικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις προκειμένου να εγκαταστήσουν ηλιακά πάνελ και να  παράγουν ρεύμα όχι για net metering, αλλά για ιδιοκατανάλωση, προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας χθες βράδυ σε εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας και του Ιδρύματος Konrad Adenauer. Όπως είπε, τα προγράμματα αυτά θα ανακοινωθούν άμεσα


«Επιλέξαμε να φτάσουμε σε μια επιδότηση της κατανάλωσης που πιάνει όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά δεν φτάνει στο σημείο εκείνο όπου χρειάζεται σύνδεση στο δίκτυο, ώστε να μην έχεις το εμπόδιο του ΔΕΔΔΗΕ και να βάζεις ηλιακά πάνελ τέτοια που θα σου επιτρέψουν σχεδόν να μηδενίσεις την κατανάλωση του ρεύματός σου. Και άρα, με αυτό τον τρόπο να μετατρέψουμε τις υψηλές τιμές ενέργειες από ανταγωνιστικό μειονέκτημα σε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα», δήλωσε ο υπουργός Αδωνις Γεωργιάδης   

Επομένως, πρόσθεσε, «και τα προγράμματα ‘Εξοικονομώ’ για τις επιχειρήσεις είναι καθ΄ οδόν και τα προγράμματα ‘ΗΛΕΚΤΡΑ’ για την εξοικονόμηση ενέργειας στα δημόσια κτίρια είναι ήδη σε εφαρμογή και στο Ταμείο Ανάκαμψης έχουμε βάλει πάρα πολλά χρήματα αντίστοιχα για net metering για τη μεσαία βιομηχανία και βιοτεχνία, εκεί πια που οι ανάγκες είναι πολύ-πολύ μεγαλύτερες. Άρα, δεν μπορούμε να μείνουμε στο χαμηλό ενεργειακό εύρος που είναι η μικρομεσαία επιχείρηση».

Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι επιχειρήσεις πηγαίνουν καλά

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που δείχνουν αύξηση της κατανάλωσης, μείωση της ανεργίας και αύξηση των τραπεζικών καταθέσεων, είναι αδιαμφισβήτητοι δείκτες ότι οι επιχειρήσεις πηγαίνουν καλά, είπε ο υπουργός.

Προειδοποίησε ωστόσο ότι αναμένεται ένας δύσκολος χειμώνας εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία που εκτόξευσε την τιμή του ρεύματος.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *