Ξεκινάει ο πέμπτος κύκλος δράσεων «ΑνθίΖΩ με την ΑΚΟΣ»

Με την προτροπή να εγκαταλείψουν οι άνθρωποι τις βλαπτικές συνήθειες και να δουν τη ζωή τους με «μια άλλη ματιά» η ενότητα δράσεων «ΑνθίΖΩ» της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας «ΑΚΟΣ» μπαίνει στον πέμπτο κύκλο της, με οδηγό τη σκέψη ανθρώπων του Πολιτισμού που προσφέρουν εργαλεία φυσικής και πνευματικής ενδυνάμωσης.


Η πρόεδρος της ΑΚΟΣ Ογκολόγος ακτινοθεραπεύτρια δρ Δέσποινα Κατσώχη σημειώνει: «Στόχος των δράσεών μας είναι να ανθίσουμε με νέα δύναμη και με όπλα μας τη γνώση, την εμπειρία και τη δική μας θέληση. Αν αφουγκραστούμε τη φύση και συντονιστούμε με τον ρυθμό της, θα εγκαταλείψουμε βλαβερές συνήθειες και θα ζήσουμε καλύτερα και με περισσότερη υγεία. Για την ΑΚΟΣ, ανθίζω σημαίνει ζω σε αρμονία με τη φύση, είμαι σε εγρήγορση με όλες μου τις αισθήσεις και παρών με επίγνωση. Ανθίζω σημαίνει είμαι εξωστρεφής, επικοινωνώ και κοινωνώ τις χαρές της ζωής».

Ο πέμπτος κύκλος
  • Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024, 17:30 «Άνθρωποι και πόλη: μία σχέση σε κρίση πανικού». Εθνική Πινακοθήκη- Κεντρικό Κτίριο. Πόσα πρόσωπα άλλαξε η Αθήνα από το 1950 έως το 1970; Συνοδοιπόρησαν οι κάτοικοι της ή αντιστάθηκαν στη νέα συνθήκη; Πώς διαμορφώνει την ψυχοσύνθεσή μας το περιβάλλον στο οποίο ζούμε και κινούμαστε; Πώς βιώνουμε τις αλλαγές; Μπορούμε να βελτιώσουμε τη σχέση μας με την πόλη; Με αφορμή την ομαδική θεματική έκθεση «ΑΣΤΥΓΡΑΦΙΑ / URBANOGRAPHY. Η ζωή της πόλης τις δεκαετίες 1950-1970», η ΑΚΟΣ ανοίγει τον διάλογο για την εμπειρία του αστικού βιώματος με στόχο τη σύναψη ενός νέου «συμβολαίου» ανάμεσα στον πολίτη και την πόλη που κατοικεί. Τα μέλη της ΑΚΟΣ θα ξεναγηθούν στην ομαδική θεματική έκθεση για το αστικό βίωμα μέσα από το βλέμμα εικαστικών δημιουργών από την αρχιτέκτονα μηχανικό Τζένη Μιχαλοπούλου και στη συνέχεια ο ψυχολόγος Παναγιώτης Κατσαρούπας θα ξετυλίξει το νήμα της σχέσης μας με την Αθήνα.
  • Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024, 18:15 Ομιλία του συγγραφέα Μάκη Ανδρονόπουλου. «Το μονοπάτι που μας οδηγεί στη νέα εποχή (Sapiens 3 ή Μετάνθρωπος)». Ο συγγραφέας του βιβλίου «Sapiens 3 κόντρα στον Μετάνθρωπο- Εγχειρίδιο μετάβασης στην “άλλη εποχή”» (εκδόσεις Ελληνοεκδοτική) εξηγεί πώς παίζεται το παιχνίδι στην εποχή μας. Χωρίς ιδεοληψίες ερμηνεύει τη συνθήκη που επικρατεί σε κάθε πεδίο. Όπως επισημαίνει, με την τεχνητή νοημοσύνη να επελαύνει, πρέπει ν’ αποφασίσουμε σε ποιόν νέο άνθρωπο θα εξελιχθούμε. Στον Sapiens 3, που θα ενεργοποιήσει και θα αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες του εγκεφάλου του για να αυτοεξελιχθεί; Ή θα καταλήξουμε Μετάνθρωποι, με τη σταδιακή συνένωσή μας με τις μηχανές; Η ομιλία λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο του ετήσιου επιστημονικού συνεδρίου της ΑΚΟΣ με τίτλο: «Νέα θεραπευτικά μονοπάτια για τον καρκίνο» και θα μεταδοθεί διαδικτυακά.
  • Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024, 18:30 «Ρόλοι και προκλήσεις για τη γυναίκα του 21ου αι». Αίθουσα «Αριστοτέλης», Ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς, Θεσσαλονίκη. Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας η ΑΚΟΣ συμπράττει με την αστική εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «Μ.Α.Ζ.Ι.» (Με Αλληλεγγύη Ζούμε Ισότιμα) και τη δραστήρια Πρόεδρό της Αλεξάνδρα Γωγούση για να ιχνηλατήσει στη Θεσσαλονίκη τις προκλήσεις με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπη η γυναίκα τον 21ο αι. Τη συζήτηση θα οριοθετήσουν οι παρεμβάσεις της προέδρου της ΑΚΟΣ Ογκολόγου/Ακτινοθεραπευτή Δρος Δέσποινας Κατσώχη, της προέδρου του Μ.Α.Ζ.Ι & δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω δρος Αλεξάνδρας Γωγούση, της Καθηγήτριας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Δρος Αικατερίνης Σαρρή και της βραβευμένης φωτορεπόρτερ και βιωματικής ψυχοθεραπεύτριας Μάρως Κουρή.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *