Τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη του Υπουργείου Χωροταξίας, Κατασκευών και Κρατικής Περιουσίας της Κροατίας


Ολοκληρώθηκε σήμερα, Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, η τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη αξιωματούχων του Υπουργείου Χωροταξίας, Κατασκευών και Κρατικής Περιουσίας της Κροατίας με επικεφαλής την Υφυπουργό για θέματα διαχείρισης κρατικών περιουσιακών στοιχείων, κα Sanja Bošnjak, στην Ελλάδα.


Στόχος της επίσκεψης, που διοργάνωσε η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας, κα Νάγια Κόλλια, ήταν η ανταλλαγή γνώσεων σε θέματα που αφορούν στη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας.

Αναγνωρίζοντας την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα σε αυτόν τον τομέα, το Υπουργείο Χωροταξίας, Κατασκευών και Κρατικής Περιουσίας της Κροατίας επέλεξε να επισκεφθεί τη χώρα μας στο πλαίσιο του έργου TSI «Πρόγραμμα Βελτιστοποίησης Διαχείρισης Κρατικής Περιουσίας – Φάση 2».

Το έργο εντάσσεται στο Μέσο Τεχνικής Υποστήριξης (Technical Support Instrument – TSI) και υλοποιείται με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕBRD) και της Γενικής Διεύθυνσης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων (DG REFORM) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η υπηρεσία Τεχνικής Βοήθειας και Ανταλλαγής Πληροφοριών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Technical Assistance and Information Exchange – TAIEX) παρείχε την οικονομική και υλικοτεχνική υποστήριξη για την εκπαιδευτική επίσκεψη.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης με θέμα «Ανταλλαγή Εμπειριών στη Διαχείριση Κρατικής Περιουσίας» συμμετείχαν, εκτός από τη Γενική Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας, κα Νάγια Κόλλια, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ), κ. Γρηγόρης Δημητριάδης, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), κα Ηρώ Χατζηγεωργίου καθώς και εκπρόσωποι του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ), του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ).


Η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας, κα Νάγια Κόλλια, δήλωσε: «Υποδεχθήκαμε με χαρά την ομόλογό μου στην Κροατία, κα Sanja Bošnjak, και τα μέλη της Κροατικής αποστολής στην Αθήνα, προκειμένου να ανταλλάξουμε τεχνογνωσία για σημαντικά θέματα αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας. Η τριήμερη αυτή εκπαιδευτική επίσκεψη που υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποτελεί ευκαιρία για συνέργειες μεταξύ Κρατών Μελών που θα προσφέρουν προστιθέμενη αξία στη χώρα μας και εφαλτήριο για επόμενες δράσεις με άλλα Κράτη Μέλη της Ευρωπαικής Ένωσης».


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *