Ρόδος: Σε δύο μέτωπα η πυρκαγιά

Ολονύχτια μάχη για να αντιμετωπίσουν τη φωτιά στη Ρόδο έδωσαν οι δασοπυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού, οι εθελοντές και οι κάτοικοι των γύρω χωριών, επιχειρώντας έτσι να αντιμετωπίσουν την πύρινη λαίλαπα που μετατρέπει σε στάχτη δεκάδες στρέμματα δάσους στην περιοχή ανάμεσα σε Απόλλωνα και Λάερμα.


Η φωτιά, μαινόταν ανεξέλεγξτη όλο το βράδυ ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από τις εναέριες δυνάμεις.

Αυτήν την ώρα, στο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχειρούν περισσότεροι από 120 πυροσβέστες και εθελοντές, οι οποίοι προσπαθούν να ανακόψουν το κύριο μέτωπο της φωτιάς που βρίσκεται μέσα σε δασική περιοχή.

Σε δύο μέτωπα η φωτιά

Σε δύο μέτωπα εξελίσσεται η φωτιά που ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης στη Ρόδο και πήρε διαστάσεις καθώς καίει παρθένο δάσος.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης η φωτιά καίει προς την περιοχή “Στεφανιές” των Λαέρμων και προς την περιοχή του Αρταμίτη.


Πρόκειται για μια δύσβατη περιοχή με παρθένο δάσος όπου υπάρχει αρκετή καύσιμη ύλη και για το λόγο αυτό ξέφυγε και πολύ γρήγορα η φωτιά.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *