Λαμία: Χειρουργείο στα πόδια για τον 13χρονο που έπεσε από ύψος πέντε μέτρων όταν υποχώρησε κάγκελο σε σχολείο

Σε χειρουργείο αναμένεται να υποβληθεί στα δύο του πόδια ο 13χρονος, ο οποίος έπεσε χθες, Δευτέρα, από ύψος πέντε μέτρων όταν υποχώρησε κάγκελο στο σχολείο του, στη Λαμία.


Το παιδί, το οποίο νοσηλεύεται στην ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείο Παίδων, έχει επαφή με το περιβάλλον ωστόσο φέρει πολλά τραύματα στο σώμα και τη σπονδυλική του στήλη.

Το χρονικό του ατυχήματος

Ο 13χρονος μαθητής κατά τη διάρκεια του διαλείμματος προσπάθησε να στηριχθεί με την πλάτη σε κάγκελο του σχολείου το οποίο υποχώρησε με αποτέλεσμα το παιδί να βρεθεί στο κενό, πέφτοντας από ύψος σχεδόν 5 μέτρων.

Οι εκπαιδευτικοί έσπευσαν να βοηθήσουν το παιδί και ειδοποιήθηκε άμεσα το ΕΚΑΒ το οποίο, κατόπιν, παρέλαβε τον μαθητή και τον μετέφερε στο νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας.

Διατάχθηκε ΕΔΕ για το ατύχημα

Ένορκη Διοικητική Εξέταση διέταξε το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό.


Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, επί τόπου βρέθηκε στο σημείο ο ΓΓ του Υπουργείου Παιδείας Γιάννης Κατσαρός, ενώ η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον δήμαρχο Λαμίας καθώς οι υποδομές των σχολείων είναι αρμοδιότητα των δήμων.


Όπως έγινε επιπλέον γνωστό, δεδομένου ότι το περιστατικό εξελίχθηκε μπροστά σε συμμαθητές του παιδιού, θα υπάρχουν ψυχολόγοι όλη την εβδομάδα στο σχολείο για την στήριξή τους.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *