Κρήτη: Εγκεφαλικά νεκρός ο 13χρονος που παραλίγο να πνιγεί στην Γεωργιούπολη

Σε ένα θαύμα ελπίζουν οι γονείς του 13χρονου που παραλίγο να πνιγεί την Κυριακή 9 Ιουλίου, σε παραλία στην Γεωργιούπολη Χανίων.


Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης η κλινική κατάσταση του είναι πολύ βαριά και τα τεστ που διενεργήθηκαν στο παιδί έδειξαν ότι είναι εγκεφαλικά νεκρό.

Οι γονείς του παιδιού, Αλβανικής υπηκοότητας, έχουν ενημερωθεί για τις εξελίξεις, ωστόσο, εξακολουθούν να ελπίζουν ως την ύστατη στιγμή σε ένα θαύμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο 13χρονος, αλβανικής υπηκοότητας, γύρω στη 1 το μεσημέρι της Κυριακής 9 Ιουλίου, ανασύρθηκε από ναυαγοσώστη χωρίς τις αισθήσεις του από την θάλασσα στην παραλία της Γεωργιούπολης. Αμέσως δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες των διασωστών του ΕΚΑΒ, που έσπευσαν στο σημείο και κατάφεραν να τον επαναφέρουν.

Με ασθενοφόρο διακομίστηκε στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου, όπου οι γιατροί τον διασωλήνωσαν και έκριναν ότι έπρεπε εσπευσμένα να μεταφερθεί στο ΠΑΓΝΗ. Το 13χρονο αγόρι εισήχθη στη ΜΕΘ Παίδων, όπου οι γιατροί καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να το βοηθήσουν, δεδομένης της ιδιαίτερα βαριάς κατάστασής του.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *