Ημερίδα της ΔΙΠΕ Αν. Αττικής, με τίτλο: «Οι εκπαιδευτικοί μιλούν για τον εαυτό τους», το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στο ΥΠΑΙΘΑ

Ημερίδα του Ερευνητικού Πιλοτικού Προγράμματος «Το σχολείο ως Οργανισμός και Κοινότητα Μάθησης», με τίτλο: «Οι εκπαιδευτικοί μιλούν για τον εαυτό τους», θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024, και ώρα 9:00 – 14:00, στην αίθουσα «Γαλάτεια Σαράντη» του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.


Το αντικείμενο του προγράμματος για το σχολικό έτος 2023-2024, είναι: «Κοινότητες Μάθησης: Αξιολόγηση Ομοτέχνων-Συνεργατικές πρακτικές εκπαιδευτικών». Το πρόγραμμα απευθύνεται αποκλειστικά σε εκπαιδευτικούς και εφαρμόζεται σύμφωνα με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο και τις κείμενες διατάξεις σχετικά με την οργάνωση, τη λειτουργία και την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν μέχρι στιγμής 42 σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στην ημερίδα προγραμματίζεται να γίνει κατάθεση της εμπειρίας των εκπαιδευτικών των συνεργαζόμενων σχολείων, αναφορικά με τη συμμετοχή τους στις δράσεις του προγράμματος. Θα πραγματοποιηθεί, επίσης, παρουσίαση πολύτιμων ερευνητικών στοιχείων από την Επιστημονική Επιτροπή του προγράμματος, από την μέχρι τώρα εφαρμογή του και ως εκ τούτου, αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εκπαιδευτική και την επιστημονική κοινότητα, καθώς η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου απασχολεί ποικιλοτρόπως την κοινωνία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας:
Ο συνοπτικός οδηγός του προγράμματος

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *