Η πανέμορφη παιδική παράσταση της Ελληνικής Αγωγής στο θέατρο Αλίκη

Μία συγκινητική και χαρούμενη παράσταση πραγματοποιήθηκε χθες στο θέατρο «Αλίκη» από την Ελληνική Αγωγή υπό την καθοδήγηση της Ευγενίας Μανωλίδου. Μια παράσταση στην οποία συμμετείχαν μαθητές της Ελληνικής Αγωγής πλαισιωμένοι από τους ταλαντούχους μαθητές και δασκάλους παραδοσιακής μουσικής του Μουσικού Σχολείου Αθηνών. Στο κατάμεστο θέατρο, μικροί και μεγάλοι τίμησαν το πανάρχαιο έθιμο των «ἀγερμῶν» που στη ρωμαϊκή εποχή έγιναν «καλένδες» και μετά «κάλαντα», θυμίζοντας τις ομοιότητες ανάμεσα στα έθιμα, παρά τους αιώνες που έχουν περάσει.


Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και συζύγου της Ευγενίας Μανωλίδου, Άδωνι Γεωργιάδη στην οποία δεν έκρυψε τη συγκίνησή του αλλά και την υπερηφάνεια του για το αποτέλεσμα την παράστασης.

«Χθες στο Θέατρο Αλίκη, στο κέντρο των Αθηνών, η @ManolidouE με την @EllinikiAgogi παρουσίασαν την καλύτερη παιδική παράσταση, για τα φετινά Χριστούγεννα. 200 παιδιά, μαθητές στην Σχολή μας, παρουσίασαν κείμενα από την Αρχαία Ελλάδα τον στολισμό της ειρεσιώνης και τους αρχαίους αγερμούς, μέχρι τα Κάλαντα και το Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Με αποσπάσματα από τον Όμηρο και τον Πλούταρχο, έως κείμενα από τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο. Με τα Κάλαντα που τραγουδούσαν στο Βυζάντιο αλλά και τα παραδοσιακά μας Κάλαντα των Χριστουγέννων, από την Ήπειρο και την Θράκη έως τον Μοριά και τα νησιά. Η διαχρονία του Ελληνισμού μέσα σε μία ώρα, με τα παιδιά να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και τους γονείς να έχουν πραγματικά συγκινηθεί.
Στο κατάμεστο θέατρο παρευρέθηκαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ κ. Γεράσιμος Σιάσος, ο Γενικός Γραμματεύς του Υπουργείου Παιδείας κ. Ζώρας, η Πρόεδρος των Ελλήνων Φιλολόγων κα Ξανθάκη, ο Ακαδημαϊκός και πρώην Γενικός Γραμματεύς του Υπουργείου Παιδείας κ. Καραμάνος, ο ομότιμος Καθηγητής του Οικονομικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Πετράκης αλλά και η αγαπημένη σε όλους μας κα Κάρμεν Ρουγκέρη. Πολλά μα πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στις καθηγήτριες στην Σχολή μας, που προετοίμασαν τα παιδιά τόσο καλά, αλλά και στους γονείς τους που επέλεξαν να τα γράψουν στην Σχολή μας και να λάβουν πραγματικά Ελληνική Αγωγή. Πάνω από όλα όμως το χειροκρότημα αξίζει στα παιδιά αυτά από τα μικρότερα των προσχολικών μας τμημάτων έως τα μεγαλύτερα του γυμνασίου, που δούλεψαν τόσο σκληρά και παρουσίασαν αυτό το άρτιο αποτέλεσμα. Όταν ανεβάσουμε το βίντεο της παράστασης στο YouTube μήν το χάσετε θα συγκινηθείτε πολύ.
Ευγενία μου μπράβο σου!» ανέφερε στην ανάρτησή του στο Χ ο Άδωνις Γεωργιάδης

 

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *