Φωτιά στον Πρόδρομο Βοιωτίας: Με σκάφη απομακρύνουν 60 άτομα από την παραλία Σαράντη Βοιωτίας

Συνεχίζει να μαίνεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα στον Πρόδρομο Βοιωτίας.


Για προληπτικούς λόγους περίπου 60 άτομα έχουν επιβιβαστεί σε δύο αλιευτικά στην παραλία Σαράντη Βοιωτίας όπου σε επιφυλακή βρίσκονται σκάφη για την απομάκρυνση ατόμων από την περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα νεκρός εντοπίστηκε ένας βοσκός στον Πρόδρομο Βοιωτίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για ηλικιωμένο βοσκό, περίπου 80 ετών, ο οποίος αφού έλαβε το μήνυμα από το 112 έτρεξε στο ποιμνιοστάσιό του για να σώσει τα ζώα του, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του.

Ο δήμαρχος Θήβας, Γιώργος Αναστασίου, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε πως το «μέτωπό της φωτιάς είναι πάρα πολύ μεγάλο και πνέουν ιδιαίτερα ισχυροί άνεμοι. Προσπαθούμε μετά δυσκολίας να το συγκρατήσουμε. Βρίσκεται σε απόσταση λιγότερο των 1.000 μέτρων από τα σπίτια, αλλά οι άνεμοι είναι ιδιαίτερα ισχυροί. Επιχειρούν ελικόπτερα μαζί με ισχυρές επίγειες δυνάμεις εθελοντές και κατοίκους της περιοχής μαζί με μηχανήματα που έχουν διατεθεί. Είναι πολύ δύσκολο».


Εστάλησαν μηνύματα από το 112

Μήνυμα από το 112 εστάλη στους κατοίκους της περιοχής Πρόδρομος, ενώ αργότερα μήνυμα για εκκένωση έλαβαν και όσοι βρίσκονταν στην Παραλία Σαράντη. «Αν βρίσκεστε στην Παραλία Σαράντη απομακρυνθείτε προς Θίσβη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας», αναφέρει η προειδοποίηση.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *