Φωτιά στη Μαγνησία: Εισαγγελική παραγγελία για τα αίτια της πυρκαγιάς  που ακόμα μαίνεται

 

Εισαγγελική παραγγελία για άμεση διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης δόθηκε χθες (27.7.2023), ώστε να διερευνηθεί ο μεγάλος αριθμός των φωτιών, που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στη Μαγνησία.


Σύμφωνα με την ΕΡΤ η προκαταρκτική θα έχει ως κύριο στόχο να εξετάσει όλα τα δεδομένα και να καθέσει σε κατάθεση όλους όσοι έκαναν αναφορά και καταγγελίες για εμπρησμό.

Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός από την πρώτη ημέρα του μεγάλου πύρινου μετώπου, έκανε λόγο για φωτιά από ανθρώπινο χέρι και εμπρησμό, λόγω του συγχρονισμού της εκδήλωσης των πυρκαγιών. Μάλιστα μίλησε και για σκόπιμη οργανωμένη εγκληματική δραστηριότητας.

Η αρμόδια εισαγγελέας κατέστησε σαφές στις υπηρεσίες που παραγγέλθηκε η διαδικασία της έρευνας, με την ολοκλήρωση των επιχειρήσεων κατάσβεσης, οφείλουν να δράσουν άμεσα και να διεξάγουν την σχετική έρευνα συγκεντρώνοντας όλα τα στοιχεία.

Αν αποδειχθούν αδικήματα εγκληματική οργάνωσης, εμπρησμός κατά εξακολούθηση δασικής και μη έκτασης με κίνδυνο για ανθρώπους και επιχειρήσεις, με βλάβη σε εγκαταστάσεις κοινής ωφέλειας, και για ενέργειες που είχαν αποτέλεσμα το θάνατο και εντοπιστούν υπαίτιοι, ο πέλεκυς θα είναι ιδιαίτερα βαρύς καθώς χάθηκαν δυο άνθρωποι σε Χοροστάσι και Άγιο Γεώργιο


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *