Διακοπή κυκλοφορίας στην Αθηνών-Λαμίας από την γέφυρα Καλυφτάκη μέχρι και τον κόμβο των Οινοφύτων

Έκλεισε η Εθνική Αθηνών – Λαμίας από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη μέχρι τα Οινόφυτα, με την απαγόρευση να ισχύει και για τα δύο ρεύματα, όπως ανακοίνωσε η Τροχαία Αττικής.


Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Αττική

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων η Τροχαία Αττικής προχώρησε στην διακοπή της κυκλοφορίας στους εξής δρόμους του λεκανοπεδίου:

  • στην οδό Αναστάσεως στου Παπάγου, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Ανατολής, προς τον Υμηττό.
  • στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή από το ύψος της λεωφόρου Κατεχάκη προς τον Υμηττό.
  • στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης από το Σ.Ν.Πεντέλης 414 μέχρι τον Άγιο Πέτρο.
  • στην επαρχιακή οδό Τατοΐου – Αγ. Μερκουρίου από το ύψος της συμβολής με την οδό Χλόης (βασιλικά κτήματα) στη Βαρυμπόμπη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αγ. Μερκούριο.

-στην επαρχιακή οδό Μαλακάσας – Αγ.Μερκουρίου από το ύψος της συμβολής της με την οδό Τυρταίου στις Αφίδνες, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αγ. Μερκούριο.

Σημειώνεται ότι από χθες, Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, με απόφαση της ΕΛΑΣ έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων στα παρακάτω σημεία:

  • Και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη μέχρι τη χ/θ 57,300 (όρια Ν. Αττικής).
  • Καθ’ όλο το μήκος της Αττικής Οδού, της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού και της Περιφερειακής Αιγάλεω, καθώς και στο παράπλευρο αυτών οδικό δίκτυο.
  • Και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας Π.Ε.Ο. Ελευσίνας-Θηβών από τη χ/θ 5,000 (πρατήριο καυσίμων REVOIL- πρώην CYCLON) έως τα όρια του Ν. Αττικής με το Ν. Βοιωτίας (χ/θ 30,000).

Υποχρεωτικές οι αλυσίδες

Ακόμη, υποχρεωτικός είναι ο εφοδιασμός όλων των οχημάτων που κινούνται στο οδικό δίκτυο με αντιολισθητικά μέσα.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, τα αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών πρέπει να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, κατά την κυκλοφορία τους στο σύνολο του οδικού δικτύου του Ν. Αττικής. Μάλιστα συνεργεία της τροχαίας βρίσκονται και πραγματοποιούν αυστηρούς ελέγχους σε διάφορα καίρια σημεία του οδικού δικτύου.


Παράλληλα στην Αττική έχουν δημιουργηθεί 10 σταθμοί βάσης σε κομβικά σημεία κυρίως βόρεια της περιφέρειας Αττικής, ενώ από χθες έχει αποφασιστεί η διασπορά οχημάτων και πεζοπόρων τμημάτων κυρίως του Πυροσβεστικού Σώματος, της ελληνικής αστυνομίας, των ενόπλων δυνάμεων, αλλά και δυνάμεων του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας σε σταθμούς βάσης, ιδιαιτέρως σε περιοχές που αναμένεται να επηρεαστούν. Επιπλέον, έχουν διατεθεί βαν και από τον στρατό και την αστυνομία για την μεταφορά ατόμων με κινητικά προβλήματα αλλά και νεφροπαθών.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την ΕΛΑΣ, η κίνηση στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας-Θηβών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τη Χ/Θ 5,000 (πρατήριο καυσίμων Revoil-πρώην Cyclon) έως τα όρια του Ν. Αττικής με τον Ν. Βοιωτίας (Χ/Θ 30,000), διεξάγεται μόνο με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *