Δήμος Κρωπίας: Ολιστικό σύστημα παρακολούθησης και διαχείρισης των δικτύων ύδρευσης

Τη δυνατότητα για πλήρη ηλεκτρονική εποπτεία και διαχείριση του δικτύου ύδρευσης θα αποκτήσει ο δήμος Κρωπίας. Όπως ανακοίνωσε η δημοτική Αρχή, εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση του προγράμματος για την ανάπτυξη του έργου στο σύνολο της επικράτειας του δήμου, προϋπολογισμού 9 εκατ. ευρώ και άμεσα θα δημοπρατηθεί.


Έτσι, ολόκληρο το δίκτυο ύδρευσης της πόλης και των οικισμών, μαζί με τις οικιακές και επαγγελματικές παροχές, τα αντλιοστάσια, τις δεξαμενές και τα δίκτυα μεταφοράς στο σύνολό τους, θα παρακολουθούνται και θα ελέγχονται ψηφιακά επί 24ωρου βάσεως, με ειδικούς ηλεκτρονικούς ασύρματους πομπούς και όλες οι πληροφορίες θα συλλέγονται σ’ ένα ενιαίο Κέντρο ελέγχου, το οποίο θα έχει και την γενική εποπτεία.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι επιτυγχάνεται ο πλήρης έλεγχος διαρροών και η άμεση αποκατάσταση της όποιας βλάβης παρουσιαστεί στο σύνολο του δικτύου ή των οικιακών παροχών, ο έλεγχος των αποθεμάτων, αλλά και της κατανάλωσης και φυσικά ο πλήρης και συνεχής έλεγχος της ποιότητας του νερού.

Ανάμεσα στα αποτελέσματα θα είναι η δραστική μείωση του λειτουργικού κόστους και η βέλτιστη λειτουργία του υδροδοτικού συστήματος που ελέγχει ο δήμος, ενώ παράλληλα θα συνδράμει στην προστασία των καταναλωτών από πιθανές χρεώσεις λόγω διαρροής, καθώς με το νέο υπερσύγχρονο ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης, οι όποιες βλάβες θα ανιχνεύονται και θα επιδιορθώνονται άμεσα.

Στο νέο ολιστικό σύστημα παρακολούθησης και διαχείρισης δικτύων ύδρευσης που εξασφάλισε ο δήμος Κρωπίας, περιλαμβάνεται η προμήθεια και εγκατάσταση 19.480 Τοπικών Σταθμών Ελέγχου Κατανάλωσης (ΤΣΕΚ), οι οποίοι περιέχουν τα λεγόμενα «έξυπνα» υδρόμετρα, δηλαδή ενσωματωμένους ψηφιακούς υδρομετρητές ασύρματης μετάδοσης δεδομένων κατανάλωσης.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *