Μπλόκο Δαφνίου Λακωνίας: Αύριο δίωρος αποκλεισμός του κόμβου

Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρά το μπλόκο των αγροτών και των κτηνοτρόφων, στον κόμβο του Δαφνίου – Κροκεών. Μετά από σύσκεψη των αγροτικών και των κτηνοτροφικών συλλόγων της Λακωνίας, αποφασίστηκε η συνέχιση των κινητοποιήσεων.


Πιο συγκεκριμένα:

Την Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου 2024, στις 4 το απόγευμα, θα γίνει αποκλεισμός του κόμβου Δαφνίου (γέφυρα Κυρομίτη) για 2 ώρες.
Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024, θα διεξαχθεί κοινή σύσκεψη των αγροτικών συλλόγων με τα σωματεία και τους φορείς της Λακωνίας.
Τη Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2024, το πρωί, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στη νέα είσοδο της Σπάρτης και συλλαλητήριο στο κέντρο της Λακωνικής πρωτεύουσας.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής, παλεύουν για τα εξής:

Μείωση του κόστους παραγωγής με θέσπιση αφορολόγητου πετρελαίου


Πλαφόν 0,07 ευρώ στην κιλοβατώρα για το αγροτικό και το κτηνοτροφικό ρεύμα, επιδότηση σε αγροτικά μέσα, εφόδια, ζωοτροφές.


Να μην εφαρμοστεί η νέα ΚΑΠ.

Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όλα τα προιόντα που υπέστησαν ζημιές και φυσικές ασθένειες και αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ.

Τιμές που να ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας, παράλληλα, εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προιόντων στην λαική αγορά.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *