Περιφερειακές Εκλογές: Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα στον Δήμο Χαλκηδόνος Θεσσαλονίκης

 

Τον Δήμο Χαλκηδόνος Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη» στις περιφερειακές εκλογές, και επικεφαλής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, στο πλαίσιο των επαφών του με τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας εν όψει των περιφερειακών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου.


Ο επικεφαλής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, παρουσία υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων της «Αλληλεγγύης» στη Θεσσαλονίκη, επισκέφτηκε τα Κουφάλια, τον Άγιο Αθανάσιο και τη Χαλκηδόνα.

Ο κ. Τζιτζικώστας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους της περιοχής, στο κέντρο των οικισμών και σε λαϊκές αγορές, για ζητήματα καθημερινότητας και τις αναπτυξιακές προοπτικές του Δήμου Χαλκηδόνος συνολικά, με έμφαση τον πρωτογενή τομέα, το οδικό δίκτυο και την κοινωνική πολιτική, ενώ επισκέφτηκε έργα υποδομής που υλοποίησε και υλοποιεί η Περιφέρεια στην περιοχή και επιχειρήσεις, που ενισχύθηκαν για τη διατήρηση και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

«Ο Δήμος Χαλκηδόνος έχει αποκτήσει κομβικό ρόλο, σε μια περιοχή ανάμεσα σε δυο Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας. Από μια περιοχή, η οποία ήταν κατά βάση διέλευσης, με τα έργα μας όλα αυτά τα χρόνια καταφέραμε να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής και να ενισχύσουμε την επιχειρηματικότητα και την απασχόληση. Επίσης, βελτιώσαμε τις συνθήκες στον πρωτογενή τομέα και στην αγροτική παραγωγή, με υποδομές και αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων και προγραμμάτων.

Το στοίχημά μας για τα επόμενα χρόνια είναι αφενός να βελτιώσουμε το δομημένο περιβάλλον σε όλους τους οικισμούς με νέες υποδομές, προκειμένου να γίνει ακόμα πιο ελκυστικό, αφετέρου να προστατεύσουμε το φυσικό περιβάλλον και βέβαια να δώσουμε κίνητρα, ώστε να αναστρέψουμε την πληθυσμιακή συρρίκνωση.


Για να γίνουν όλα αυτά χρειάζεται συνεργασία όλων μας και συγκεκριμένο σχέδιο, το οποίο η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει. Και θέλουμε την εμπιστοσύνη σας για να το υλοποιήσουμε και έτσι να πάμε την περιοχή ακόμα πιο μπροστά, με ακόμα ένα άλμα ανάπτυξης, που θα είναι το αποφασιστικό. Γι’ αυτό και στις εκλογές του Οκτωβρίου η συμμετοχή και η ψήφος όλων είναι καθοριστική, για το παρόν και το μέλλον του Δήμου Χαλκηδόνος», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.


Η επίσκεψη στον βιολογικό καθαρισμό

Ο επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» αναφέρθηκε σε σειρά παρεμβάσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε όλους τους τομείς στον Δήμο Χαλκηδόνος, ενώ επισκέφτηκε και το σημαντικό έργο αναβάθμισης της ποιότητας ζωής στην περιοχή, τον βιολογικό καθαρισμό της Χαλκηδόνας και του Άδενδρου, όπου η Περιφέρεια κατασκευάζει μια ολοκληρωμένη παρέμβαση, αφού εκτός από την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων υλοποιεί και έργα συλλογής και μεταφοράς τους. Αντίστοιχο έργο υλοποιείται και στα Κουφάλια, με την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του βιολογικού καθαρισμού.

Οι κομβικές παρεμβάσεις

Μεταξύ άλλων ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε σε ενδεικτικές κομβικές παρεμβάσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στον Δήμο Χαλκηδόνος. Μεταξύ άλλων:

  • Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, με το πρόγραμμα «Διέξοδος», με την αναβάθμιση του εξοπλισμού, με τη χρηματοδότηση της επέκτασης εταιριών και με κίνητρα για εισαγωγή της καινοτομίας, ώστε να διατηρηθούν οι υφιστάμενες θέσεις εργασίας και να δημιουργηθούν νέες.
  • Τηλεέλεγχος και αυτοματισμός του συστήματος ύδρευσης της ΕΥΑΘ στον Δήμο.
  • Κατασκευή έργων συλλογής, μεταφοράς και επεξεργασίας λυμάτων Δημοτικών Κοινοτήτων Χαλκηδόνας και Άδενδρου.
  • Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός της Μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού της Δημοτικής Κοινότητας Κουφαλίων.
  • Αποκατάσταση γεφυρών Μπέλλεϋ στην Ελεούσα.
  • Εργασίες αποκατάστασης, βελτίωσης, σήμανσης και διαγράμμισης στις επαρχιακές οδούς.
  • Αγροτική οδός Βρυσούλας – Δυτικού.
  • Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας Δήμου Χαλκηδόνος.
  • Ενίσχυση των Κέντρων Υγείας με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και στελέχωση με επικουρικό προσωπικό.
  • Κοινωνικό Παντοπωλείο.
  • Κοινωνικό Φαρμακείο.
  • Κέντρο Κοινότητας.
  • Πρόγραμμα κατ’ οίκον ψυχιατρικής νοσηλείας.
  • Ενίσχυση του αγροτικού τομέα με επιδότηση 1.321 νέων αγροτών και χρηματοδότηση 401 γεωργικών επενδύσεων σε όλη τη Θεσσαλονίκη.
  • Δημιουργία Πράσινου Σημείου.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *