Πειραιάς: Πώς ξεσκεπαστηκε το κύκλωμα κοκαΐνης – Μυστικός πράκτορας της Δίωξης εισχώρησε στο καρτέλ

«Άρωμα»… Χόλιγουντ έχει η υπόθεση εξάρθρωσης κυκλώματος κοκαΐνης από τη Δίωξη Ναρκωτικών, η οποία εντόπισε 210 κιλά της ναρκωτικής ουσίας στο λιμάνι του Πειραιά, μέσα σε κοντέινερ με κατεψυγμένες γαρίδες.


Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ Κωνσταντία Δημογλίδου, η Δίωξη Ναρκωτικών είχε άνθρωπο, ο οποίος είχε διεισδύσει στο κύκλωμα και έδινε τις απαραίτητες πληροφορίες στην αστυνομία, ώστε να συλλάβουν τους 4 άνδρες που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Μιλώντας στο Action 24, η κυρία Δημογλίδου ανέφερε ότι οι αστυνομικοί «δεν γνώριζαν ακριβώς την ποσότητα που θα αντικρίσουν όταν άκουσαν το εμπορευματοκιβώτιο. Γνώριζαν όμως ότι θα παραληφθεί από τα συγκεκριμένα τέσσερα άτομα, θα μεταφερθεί στην Αλβανία και στη συνέχεια από εκεί για περαιτέρω διακίνηση τόσο σε χώρες της Ευρώπης όσο και της Ασίας».

«Ουσιαστικά χρησιμοποιήθηκε ανακριτική διείσδυση με απόλυτη επιτυχία και κατάφεραν οι αστυνομικοί να εξαγάγουν την ποσότητα και να συλλάβουν τους δράστες»είπε η κυρία Δημογλίδου και πρόσθεσε:

«Η Δίωξη φύτεψε δικό της άνθρωπο στο κύκλωμα ο οποίος μπορούσε να έχει γνώση των κινήσεων του κυκλώματος και να τις δίνει στην Υπηρεσία του». «Και μάλιστα με απόλυτη επιτυχία και χωρίς να γίνει κάποιος αντιληπτός», σχολίασε η κυρία Δημογλίδου.


Επίσης, επεσήμανε πως οι συλληφθέντες είναι τέσσερις, 3 αλλοδαποί και 1 Έλληνας, ενώ αποκάλυψε πως ο ένας αλλοδαπός είχε απασχολήσει τις Αρχές το 2017 με την υπόθεση των ναρκωτικών Captagon και εκκρεμούσε εις βάρος του δικαστική απόφαση για κάθειρξη 20 ετών. Επίσης, είπε πως ο Έλληνας είχε συλληφθεί το 2012 στην Κόστα Ρίκα για τρομοκρατία.


Παράλληλα, η Κωνσταντία Δημογλίδου μίλησε και για τα 100 κιλά κοκαΐνης, που βρέθηκαν σε δευτερεύον φορτίο, λέγοντας πως η αστυνομία ακόμα δεν γνωρίζει ποιοι θα το παραλάμβαναν, χαρακτηρίζοντάς το «ορφανό».

Σημείωσε πως τα 100 κιλά κοκαΐνης δεν φαίνεται να συνδέονται με τα 210 κιλά, που εντοπίστηκαν αρχικά.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *