Φόβοι για βεντέτα μετά τον τραυματισμό του 23χρονου στο Καστέλλι Ηρακλείου

Γάζωσαν με καλάσνικοφ το αυτοκίνητό του – Ο νεαρός που γλίτωσε από τύχη, είχε κατηγορηθεί πριν από περίπου ένα χρόνο για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος ενός 43χρονου συγγενούς τους.


Οικογενειακή βεντέτα, που υπάρχει φόβος ότι θα κλιμακωθεί, φαίνεται ότι κρύβεται πίσω από τον καταιγισμό πυρών που δέχθηκε ο 23χρονος ενώ κινείτο με το αγροτικό του φορτηγάκι στην περιοχή Πάνω Λόγγος, κοντά στο Τσιφούτ Καστέλλι του δήμου Γόρτυνας, το μεσημέρι της Μ. Τρίτης.

Ο νεαρός που γλίτωσε από τύχη, είχε κατηγορηθεί πριν από περίπου ένα χρόνο για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος ενός 43χρονου συγγενούς τους. Τον Μάρτιο του 2023, ο 23χρονος και ο αδελφός του είχαν στήσει ενέδρα σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή των Πραιτωρίων και είχαν ανοίξει πυρ εναντίον του, όμως ο 43χρονος κατάφερε να διαφύγει χωρίς να τραυματιστεί από τις σφαίρες. Η επίθεση είχε καταγραφεί από κάμερα κλειστού κυκλώματος, με αποτέλεσμα να ταυτοποιηθούν οι δράστες.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας θεωρούν ότι η επίθεση εναντίον του 23χρονου ήταν πράξη αντεκδίκησης από την πλευρά του παρ’ ολίγον θύματος, εκτιμούν όμως ότι δεν θα μείνει αναπάντητη από αυτήν της οικογένειας του νεαρού, που νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο νοσοκομείο με διαμπερές τραύμα στην αριστερή ωμοπλάτη. Για το λόγο αυτόν, τόσο στο νοσοκομείο όσο και στην ευρύτερη περιοχή όπου κατοικούν οι δυο οικογένειες έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο νέων επεισοδίων.

Ο 23χρονος αναμένεται να δώσει σήμερα κατάθεση και ελπίζεται ότι θα κατονομάσει τους ενόπλους, που φέρονται ότι ήταν τουλάχιστον δυο. Κι αυτό γιατί, εκτός από τα βλήματα από Καλάσνικοφ, στο διάτρητο από τους πυροβολισμούς αυτοκίνητό του βρέθηκαν σφαίρες και από δεύτερο όπλο, πιθανότατα πιστόλι. Τα ευρήματα εστάλησαν για βαλλιστική εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Πάντως, οι αστυνομικοί έχουν προσανατολιστεί στην ταυτότητα των δραστών, οι έρευνες για τον εντοπισμό των οποίων βρίσκονται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσαράς.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *