Volvo XC40 T2: Βενζινοκίνητο με 128 ίππους και τιμή 40.500 ευρώ

Με μοναδική πηγή ενέργειας το βενζινοκινητήρα των 1.5 λίτρων, ο οποίος παράγει 129 ίππους το XC40 απευθύνεται σε όσους αναζητούν την πιο προσιτή επιλογή.


Μιλώντας με αριθμούς, η επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα έρχεται εντός 10,9 δευτ. και η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει είναι 180 χλμ./ώρα. Συνεργάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων, το οποίο διακρίνεται για τη σωστή του κλιμάκωση, αλλάζοντας με ομαλότητα και έγκαιρα σχέσεις. Υπάρχουν στιγμές που η τρικύλινδρη φύση του κινητήρα γίνεται πιο έντονη ηχητικά, αλλά η καλή ηχομόνωση δεν επιτρέπει συνήθως σε θορύβους να διεισδύσουν στην καμπίνα.

Με το Eco καταφέραμε να διατηρήσουμε τη μέση κατανάλωση καυσίμου κοντά στα 8,5 λίτρα/100 χλμ. ενώ με το Dynamic απολαμβάναμε τη σαφώς πιο άμεση απόκριση στο γκάζι. Το Comfort αποτελεί μια ενδιάμεση λύση και το Off Road μια μικρή υποβοήθηση σε ήπιους χωματόδρομους, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το αυτόματο κιβώτιο μεταδίδει την κίνηση στους εμπρός τροχούς.

Συνώνυμες λέξεις με το όνομα της σουηδικής εταιρείας είναι η ασφάλεια και η άνεση, οι οποίες φυσικά δεν απουσιάζουν από το μικρότερο SUV της.

Άμεσα αντιληπτή γίνεται η εξαιρετική ποιότητα κύλισης με το XC40 να πατάει με σιγουριά στην άσφαλτο, έχοντας υψηλά περιθώρια πρόσφυσης, ακόμα και υπό πίεση, εκτός και αν το παρακάνεις, καθώς τότε σου υπενθυμίζει ότι δεν είναι αυτός ο σκοπός του.


Ας ρίξουμε όμως και μια ματιά στο εσωτερικό του Volvo XC40 για να θυμηθούμε την ύπαρξη των ποιοτικών υλικών στα περισσότερα σημεία, με μαλακό πλαστικό να καλύπτει το επάνω τμήμα στο ταμπλό και στα πάνελ των θυρών.


Στα gadget συμπεριλαμβάνεται ο ψηφιακός πίνακας οργάνων με οθόνη 12 ιντσών και η κάθετα τοποθετημένη κεντρική οθόνη των 9 ιντσών, έχοντας από τις καλύτερες αποκρίσεις αφής, ενώ προβάλει με υψηλότατη ευκρίνεια και την εικόνα από την κάμερα οπισθοπορείας.

Τα εργονομικά σχεδιασμένα εμπρός καθίσματα αποδείχτηκαν ξεκούραστα ακόμα και σε μακρινές διαδρομές, ενώ οι πίσω επιβάτες έχουν καλό χώρο για τα πόδια τους (μεταξόνιο 2.702 χλστ.) και απλά επαρκή «αέρα» για τα κεφάλια τους.

Στην εξοπλιστική έκδοση Core η αρχική τιμή του XC40 T2 διαμορφώνεται στα 40.563 ευρώ.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *