Volvo: Το νέο κέντρο δοκιμών λογισμικού 

Με έμφαση στο μέλλον της ηλεκτροκίνησης, της αυτόνομης οδήγησης, της συνδεσιμότητας, καθώς και στα προηγμένα συστήματα τεχνολογίας και ασφάλειας, η Volvo εγκαινίασε στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας ένα νέο υπερσύγχρονο κέντρο δοκιμών λογισμικού, με το οποίο θα ενισχύσει την ικανότητά της για ολοκληρωμένες δοκιμές λογισμικού σε όλα τα επίπεδα.


Σημειώνεται ότι η Volvo διαθέτει επίσης κέντρο δοκιμών λογισμικού στο Λουντ της Σουηδίας και στη Σαγκάη της Κίνας, ωστόσο οι νέες εγκαταστάσεις στο Γκέτεμποργκ είναι  πολύ μεγαλύτερες σε μέγεθος και χωρητικότητα. Πρόκειται μια έκταση περίπου 22.000 τετραγωνικών μέτρων, ενώ η σχετική αρχική επένδυση άγγιξε τα 300 εκατομμύρια κορόνες Σουηδίας, δηλαδή τα 25,78 εκατομμύρια ευρώ.

Δικαίως λοιπόν η Volvo μιλάει για τη ναυαρχίδα των κέντρων μηχανικής και τεχνολογικών της κόμβων σε όλο τον κόσμο. Εκεί σε πρώτη φάση θα εργάζονται περίπου 100 άτομα, ενώ ο αριθμός τους θα αυξηθεί στους 300 όταν το νέο κέντρο δοκιμών λογισμικού τεθεί σε πλήρη λειτουργία.

Οι προγραμματιστές από όλα τα κέντρα μηχανικής και τους τεχνολογικούς κόμβους της Volvo σε όλο τον κόσμο θα μπορούν να εκτελούν εξ αποστάσεως δοκιμές λογισμικού στο Γκέτεμποργκ, όλο το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο. Τον περασμένο μήνα η Volvo δημιούργησε ένα νέο τεχνολογικό κόμβο στη Σιγκαπούρη, ενώ ανακοίνωσε τα σχέδιά της για έναν ακόμα που θα εστιάζει στο λογισμικό και θα ιδρυθεί στην Κρακοβία της Πολωνίας το Φεβρουάριο.

Παράλληλα οι πλατφόρμες δοκιμών και τα περιβάλλοντα ψηφιακών δοκιμών στο Γκέτεμποργκ θα αυξηθούν αριθμητικά στο μέλλον από 200 σε 500. Στα πλάνα της Volvo εκτός από τη μετατροπή της σε εταιρεία αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων έως το 2030, είναι οι διαδικτυακές πωλήσεις και η διαρκής βελτίωση των εσωτερικά ανεπτυγμένων λογισμικών της μέσω τακτικών ασύρματων ενημερώσεων.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *