Volvo: Τέλος στους κινητήρες diesel το 2024!

Στα πλαίσια της περιβαλλοντικής εκδήλωσης που λαμβάνει χώρα στη Νέα Υόρκη, από τις 17 μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου, η σουηδική εταιρεία προέβη στη σημαντική ανακοίνωση, ότι θα σταματήσει να κατασκευάζει μοντέλα με κινητήρα diesel, από το 2024, ενώ ο στόχος της είναι μέχρι το 2030 να κατασκευάζει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα.


Μέχρι δε το 2040, στοχεύει να καταστεί «κλιματικά ουδέτερη» εταιρεία, δηλαδή το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα να είναι μηδενικό, με τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών και ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

Η σημαντική αυτή απόφαση της Volvo για την παύση της παραγωγής αυτοκινήτων με κινητήρα diesel, αποτελεί συνέχεια της περσινής απόφασης για τη μη συνέχιση της εξέλιξης και των βενζινοκινητήρων. Το Νοέμβριο του 2022, η σουηδική εταιρεία ρευστοποίησε το μερίδιό της στην Aurobay, την εταιρεία συμμετοχών που διαχειριζόταν τα κεφάλαια στον τομέα των θερμικών κινητήρων.

Σύμφωνα με δηλώσεις του CEO της Volvo, Jim Rowan,  η εταιρεία δεν θα επενδύσει ούτε μία… σουηδική κορόνα στην εξέλιξη των κινητήρων και στο R&D κομμάτι τους (Research and Development). Παράλληλα, δήλωσε πως το μέλλον είναι οι ηλεκτροκινητήρες, καθώς είναι ανώτεροι των ΜΕΚ, αφού παράγουν λιγότερο θόρυβο, καθόλου κραδασμούς και έχουν πολύ πιο οικονομική συντήρηση, χωρίς φυσικά να ξεχνάμε τους μηδενικούς ρύπους.

Τελειώνοντας, δήλωσε πως ο κύριος στόχος της Volvo είναι ν’ αναπτύξει μία ευρεία γκάμα premium ηλεκτρικών αυτοκινήτων, που θα προσφέρουν ό,τι ακριβώς προσμένουν οι πελάτες από τη σουηδική εταιρεία.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *