Volvo: Τέλος για τα diesel μοντέλα

Η Volvo κράτησε την υπόσχεσή της και ολοκλήρωσε την κατασκευή diesel μοντέλων, επιταχύνοντας τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση.


Ήρθε η ώρα οι Σουηδοί να αποχαιρετήσουν τα diesel μοντέλα τους, ολοκληρώνοντας αυτό το κεφάλαιο της ιστορίας τους. Έκαναν γνωστό επίσημα ότι κατασκεύασαν το τελευταίο τους πετρελαιοκίνητο όχημα στο εργοστάσιό τους στη Γάνδη του Βελγίου, το οποίο ήταν ένα V60 Cross Country.

Η Volvo θα εστιάσει στην εξέλιξη των ηλεκτροκινητήρων που τροφοδοτούν τα PHEV και τα EV της. Πηγαίνοντας ένα βήμα ακόμα πιο μακριά, η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία δε θα επενδύσει περεταίρω στο θερμικό κομμάτι των υβριδικών της οχημάτων.

Εξάλλου, πρόκειται για έναν από τους κατασκευαστές που υποστήριξαν περισσότερο την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να απαγορεύσει την πώληση νέων αυτοκινήτων με ΜΕΚ από το 2035 κι έπειτα.

Αυτή τη στιγμή, το μεγαλύτερο μέρος των οχημάτων που παράγει η Volvo είναι εξηλεκτρισμένο. Από τις 230.527 μονάδες που εξήλθαν από το βελγικό εργοστάσιο, το 53,6% αφορούσε αμιγώς ηλεκτρικά ή υβριδικά μοντέλα.


Ο Jim Rowan, διευθύνων σύμβουλος της Volvo, τόνισε σχετικά: «Αυτή είναι μία ιστορική στιγμή για τη Volvo. Τα ηλεκτρικά συστήματα κίνησης είναι το μέλλον μας κι είναι ανώτερα από τους θερμικούς κινητήρες: παράγουν λιγότερο θόρυβο, μικρότερες δονήσεις, απαιτούν λιγότερη συντήρηση και δεν εκπέμπουν ρυπογόνα αέρια.


Εστιάζουμε πλήρως στο να δημιουργήσουμε μία ευρεία γκάμα ηλεκτρικών οχημάτων υψηλής ποιότητας που θα προσφέρουν στους πελάτες μας ό,τι έχουν ανάγκη και θα είναι ένα σημαντικό μέρος της απάντησής μας στην κλιματική αλλαγή».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *