Volvo: Στην Ελλάδα το νέο ηλεκτρικό EX30

Την πρώτη μας γνωριμία, με το νέο Volvo EX30, είχαμε επί ελληνικού εδάφους, στο πλαίσιο της στατικής του παρουσίασης.


Το μικρότερο και αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της σουηδικής εταιρείας, θα είναι διαθέσιμο στη χώρα μας από το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους.
Σημεία αναφοράς στην εξωτερική του σχεδίαση αποτελούν η κλειστού τύπου μάσκα, τα εμπρός Led φωτά που παραπέμπουν στο σφυρί του Θεού Θωρ από τη σκανδιναβική μυθολογία, ενώ τα πίσω είναι δυο επιπέδων, με τα κάτω να έχουν σχήμα “C”.
Στο μινιμαλιστικό, μοντέρνο και high-tech εσωτερικό του EX30 ξεχωρίζει η κεντρική κάθετα τοποθετημένη οθόνη αφής των 12,3 ιντσών που ενσωματώνει υπηρεσίες και εφαρμογές της Google, ενώ λειτουργεί και ως ψηφιακός πίνακας οργάνων. Η καμπίνα του EX30 μπορεί να φιλοξενήσει έως και 5 επιβάτες (μεταξόνιο 2.650 χλστ.), ενώ η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ βρίσκεται στα 318 λίτρα.

Ο τοποθετημένος στον πίσω άξονα ηλεκτροκινητήρας του EX30 παράγει 272 ίππους και 343 Nm ροπής, ενώ επιτρέπει επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα εντός 5,7 δευτ. και μέγιστη ταχύτητα 180 χλμ./ώρα. Συνδυάζεται με μπαταρία LFP ονομαστικής χωρητικότητας 51 kWh, προσφέροντας αυτονομία έως και 344 χλμ.

Για όσους τώρα θέλουν να φτάνουν ακόμα πιο μακριά με το νέο EX30, διατίθεται και μεγαλύτερη μπαταρία NMC, χωρητικότητας 69 kWh (Single Motor Extended Range), ανεβάζοντας την αυτονομία στα 476 χλμ., ενώ στα τεχνικά χαρακτηριστικά μεταβάλλεται μόνο η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα στα 5,4 δευτ.

Η κορυφαία έκδοση του ΕΧ30 είναι η τετρακίνητη (Twin Motor Performance), με την προσθήκη ενός δεύτερου, μπροστά τοποθετημένου, ηλεκτροκινητήρα που αυξάνει την ισχύ στους 428 ίππους και τη ροπή στα 543 Nm. Χρησιμοποιεί τη μπαταρία μεγαλύτερης χωρητικότητας με την αυτονομία να ορίζεται στα 460 χλμ.


Τα μόλις 3,6 δευτ. που χρειάζονται για την επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα καθιστούν το τετρακίνητο EX30 το ταχύτερο Volvo στη συγκεκριμένη επίδοση, ενώ η μέγιστη ταχύτητα παραμένει σταθερή στα 180 χλμ./ώρα.
Τιμές του Volvo EX30


Στην ελληνική αγορά το ΕΧ30 προσφέρεται στις εξοπλιστικές εκδόσεις Core, Plus και Ultra, ενώ η αρχική τιμή του ορίζεται στα 37.572 ευρώ. Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε τον αναλυτικό του τιμοκατάλογο.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *