Volvo: Πότε κάνει πρεμιέρα το νέο EM90

Η Volvo δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής της δικτύωσης μια σειρά από teasers φωτογραφίες του νέου EM90.


Σύμφωνα με τη σουηδική εταιρεία το νέο EM90 θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στις 12 Νοεμβρίου. Εκτιμάται ότι πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο επιβατικό βαν, με άνετους χώρους που θα προσφέρουν ανάλογη άνεση με το σπίτι μας. Για το λόγο αυτό η Volvo επέλεξε να το «κρύψει» μέσα σε μια κατοικία, συμβολίζοντας έξυπνα την ευρυχωρία του.

Η πληθωρική σιλουέτα του νέου EM90 διακρίνεται πίσω από τις κλειστές κουρτίνες, ενώ είναι ορατή η εκτεταμένη γραμμή της ψηλής οροφής του, τα πίσω κάθετα τοποθετημένα Led φώτα σε σχήμα “T”, οι δίχρωμες ζάντες του, τα εμπρός επίσης Led φωτιστικά σώματα που παραπέμπουν στο σφυρί του Θεού Θωρ από τη σκανδιναβική μυθολογία, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα σύγχρονα μοντέλα της Volvo. Κάτι όμως που βλέπουμε για πρώτη φορά σε Volvo είναι το φωτιζόμενο λογότυπό της στη μάσκα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το νέο EM90 θα βασίζεται στο ηλεκτρικό επιβατικό εξαθέσιο βαν Zeekr 009. Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι τόσο η Volvo όσο και η Zeekr ανήκουν στην κινέζικη Geely, επομένως υπάρχει βαθμός συγγένεια. Πιθανότατα το νέο EM90 να ανεγερθεί στην πλατφόρμα SEA (Sustainable Experience Architecture), την οποία χρησιμοποιεί το Zeekr 009.

Ταύτιση αναμένεται να υπάρχει και στο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, με το Zeekr 009 να διαθέτει δυο ηλεκτροκινητήρες που του εξασφαλίζουν ηλεκτρική τετρακίνηση, ενώ συνδυαστικά παράγουν 544 ίππους. Η Qilin μπαταρία λιθίου-νικελίου-μαγγανίου-κοβαλτίου, χωρητικότητας 140 kWh, προέρχεται από την CATL. Με βάση τις μετρήσεις που ισχύουν στην Κίνα με μια πλήρη φόρτιση της υπόσχεται αυτονομία 822 χλμ. στο Zeekr OO9.


Τέλος, για να έχουμε μια εικόνα σχετικά με τις διαστάσεις του νέου Volvo ΕΜ90, να πούμε ότι το μήκος, το πλάτος και το ύψος του Zeekr 009 διαμορφώνονται στα 5.209 χλστ., 2.024 χλστ. και 1.867 χλστ. αντίστοιχα.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *