Volvo EX30: Το εσωτερικό του νέου ηλεκτρικού

Η Volvo με το ηλεκτρικό EX30 θέτει νέα πρότυπα στην κατηγορία των SUV, καθώς συνδυάζει όλα τα πλεονεκτήματά της σε προσιτή τιμή.


Αυτό που ξεχωρίζει στο εσωτερικό του ΕΧ30, είναι  η απλότητα και η τάξη, που δημιουργούν ένα αγχολυτικό και φιλόξενο περιβάλλον. Στο κέντρο του ταμπλό κυριαρχεί η οθόνη αφής των 12.3 ιντσών σε διάταξη «πορτραίτου» και όχι «τοπίου», όπως είναι το πιο συνηθισμένο.

Επιπροσθέτως, η μία και μοναδική οθόνη, αφήνει περισσότερο ελεύθερο χώρο γύρω από τον οδηγό, ενώ χρησιμοποιούνται λιγότερα υλικά.

Οι πληροφορίες για την ταχύτητα και τα επίπεδα της μπαταρίας προβάλλονται στο πάνω μέρος της οθόνης, ενώ οι χάρτες και ο έλεγχος των υπόλοιπων συστημάτων στο κάτω μέρος.

Σύμφωνα με τη σουηδική εταιρεία, αυτή η τοποθέτηση αποσπά λιγότερο την προσοχή του οδηγού από το δρόμο και ειδικότερα στη νυχτερινή οδήγηση, καθώς δεν ενοχλείται καθόλου η όραση του οδηγού.


Ειδική μνεία αξίζει το ηχοσύστημα που έχει επιμεληθεί η κορυφαία στο είδος της Harman Kardon που προσομοιάζει σε οικιακό soundbar, καθώς όλα τα ηχεία έχουν ενσωματωθεί σε ένα, που «γεμίζει» με υψηλής πιστότητας ήχο ολόκληρο τον θάλαμο των επιβατών.


Τα υλικά που συνθέτουν το εσωτερικό του Volvo EX30 είναι ανακυκλωμένα σε μεγάλο ποσοστό, μειώνοντας το οικολογικό του αποτύπωμα, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα υφάσματα των καθισμάτων, όπως για παράδειγμα το Nordico, μία επένδυση που αποτελείται από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια PET κι από υλικά βιολογικής προέλευσης από τα δάση της Σουηδίας και της Φινλανδίας.

Φυσικά το ΕΧ30 διαθέτει όλα την τελευταία τεχνολογία στα συστήματα πολυμέσων και συνδεσιμότητας, ακόμα και 5G, ενώ οι επιβάτες μπορούν να διαμορφώσουν τον εσωτερικό φωτισμό, ανάλογα με τη διάθεσή τους, συμβάλλοντας περαιτέρω στο φιλόξενο, σουηδικό περιβάλλον του EX30.

Το νέο Volvo EX30 διατίθεται ήδη στην ελληνική αγορά με τιμές που ξεκινούν από τα 37.530 ευρώ.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *