Volkswagen: Το μοντέλο που ενσωματώνει τεχνητή νοημοσύνη

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσία της Volkswagen στην Έκθεση CES 2024 στο Λας Βέγκας.


Η γερμανική εταιρεία δημοσιοποίησε στον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram ένα teaser βίντεο, όπου βλέπουμε το πίσω παρμπρίζ ενός άγνωστου μοντέλου, στο οποίο υπάρχει μια ένδειξη που ενημερώνει ότι το εν λόγω όχημα χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη. Μέσα σε ένα τριγωνικό σχήμα εμφανίζεται η ένδειξη “AI on board” παραπέμποντας στο αντίστοιχο αυτοκόλλητο κολλάμε στο πίσω παρμπρίζ όταν θέλουμε να ενημερώνουμε ότι στο αυτοκίνητο επιβαίνει παιδί.

Παράλληλα σημειώνεται ότι το όχημα αυτό βρίσκεται κοντά στην παραγωγή, αλλά δεν κατονομάζεται, ενώ είναι ντυμένο με πολύχρωμο καμουφλάζ. Επίσης διακρίνεται ένα τμήμα από το δεξί πίσω Led φωτιστικό σώμα και η διακριτική αεροτομή οροφής, ενώ μοιάζει να έχει hatchback αμάξωμα.

Ίσως να δούμε το επερχόμενο ανανεωμένο Golf, αλλά καμουφλαρισμένο, καθώς η Volkswagen έχει ήδη ανακοινώσει ότι η επίσημη πρεμιέρα του θα πραγματοποιηθεί προς το τέλος Ιανουαρίου, ενώ φέτος θα γιορτάσει και την 50η του επέτειο.

Τώρα, με ποιο τρόπο το μυστηριώδες μοντέλο θα ενσωματώσει την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, θα το μάθουμε πολύ σύντομα. Εκτιμάται ότι μπορεί να είναι εξοπλισμένο με ένα ενημερωμένο σύστημα πολυμέσων που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη σε κάποια μορφή, αποκτώντας ίσως ψηφιακό βοηθό.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *