Volkswagen και Renault: Ενώνουν τις δυνάμεις τους για νέο EV

Η Volkswagen βρίσκεται σε συζητήσεις με διάφορους πιθανούς συνεργάτες, συμπεριλαμβανομένης της Renault, προκειμένου να εξελίξει ένα νέο EV με κόστος που δε θα ξεπερνά τα 20.000 ευρώ.


Σύμφωνα με πληροφορίες οι Γερμανοί έχουν έρθει σε επικοινωνία με τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία, με οποιαδήποτε συζήτηση για επόμενα πλάνα να βρίσκεται σε «αρκετά πρώιμο στάδιο». Η ίδια εφημερίδα επικαλείται πηγές που είναι κοντά στο ζήτημα, οι οποίες αναφέρουν ότι δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη ότι θα υπάρξει συνεργασία μεταξύ των δύο.

Αν το σχέδιο προχωρήσει θα δει τις εταιρείες να εργάζονται από κοινού πάνω σε μια νέα πλατφόρμα που θα διατηρεί το κόστος των EV ιδιαίτερα χαμηλό.

Τον περασμένο Μάρτιο, η Volkswagen είχε αποκαλύψει ότι έχει στα σκαριά ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τιμή κάτω των 20.000 ευρώ, το οποίο όμως θα καταφτάσει στο δεύτερο μισό της τρέχουσας δεκαετίας. Αντίστοιχα πλάνα έχει κι η Renault, η οποία έκανε γνωστό ότι η επόμενη γενιά του Twingo, η οποία θα είναι φυσικά αμιγώς ηλεκτρική, θα έρθει το 2026, με το κόστος να κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με εκείνο των Γερμανών.

Εκπρόσωπος της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας δήλωσε ότι «η συνεργασία είναι απαραίτητη,» ώστε να μπορέσουν οι Ευρωπαίοι να σταθούν απέναντι στους Κινέζους κατασκευαστές, οι οποίοι είναι ολοένα κι ανερχόμενοι στην αγορά της Γηραιάς Ηπείρου. «Βρισκόμαστε σε διαφορετικές συζητήσεις, όμως τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί,» εξήγησε ο εκπρόσωπος.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *