Βάλτερι Μπότας: Συλλεκτικό hypercar 1.000 ίππων

Το νέο του hypercar, παρέλαβε ο Βάλτερι Μπότας, με το Φινλανδό πιλότο να μοιράζεται τη χαρά του με τους 3,7 εκ. ακόλουθους του  στο Instagram.


Πρόκειται για την εκρηκτική και ιδιαίτερα συλλεκτική Mercedes-AMG One, την οποία υποδέχθηκε ο Φινλανδός με τη λεζάντα “άξιζε η αναμονή”.

Η AMG One του Μπότας είναι βαμμένη με σκούρα μπλε απόχρωση, ενώ ξεχωρίζουν τα άφθονα «γυμνά» carbon ένθετα στο αμάξωμα της. Σίγουρα θα αισθάνεται αρκετά οικεία όταν την οδηγεί, καθώς γνωρίζει καλά τον κεντρικά τοποθετημένο V6 θερμικό κινητήρα 1.6 λίτρων με ηλεκτρικό turbo, όριο περιστροφών στις 11.000 σ.α.λ., απόδοσης 566 ίππων, που έχει μεταμοσχευθεί από το μονοθέσιο της Mercedes-AMG Petronas.

Συνδυάζεται με τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ, εκ των οποίων ένα έχει τοποθετηθεί στον στροφαλοφόρο άξονα με ισχύ 163 ίππων, το άλλο βρίσκεται ενσωματωμένο στο turbo προσφέροντας 122 ίππους, ενώ δύο υπάρχουν στο μπροστινό άξονα παράγοντας συνδυαστικά 326 ίππους.

Σημειώνεται ότι οι δυο μπροστινοί ηλεκτροκινητήρες επιτρέπουν ανάκτηση ενέργειας έως και 80% κατά τη διάρκεια της επιβράδυνσης, βοηθώντας στη φόρτιση της μπαταρίας ιόντων λιθίου, η οποία έχει χωρητικότητα 8,4 kWh και επιτρέπει αυτονομία 18,1 χλμ. αποκλειστικά με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ μπορεί να φορτιστεί με τον ενσωματωμένο φορτιστή 3,7 kW.


Συνολικά η Mercedes-AMG One διαθέτει 1.063 ίππους, μπορεί να επιταχύνει από 0-200 χλμ./ώρα εντός 7,0 δευτ. και να φτάσει τα 352 χλμ./ώρα! Ο Μπότας δεν είναι ο μοναδικός πιλότος της Formula 1 που αποκτά μια από τις μόλις 275 AMG One, καθώς στη σχετική λίστα βρίσκουμε επίσης τον Λιούις Χάμιλτον και τον Νίκο Ρόσμπεργκ. Για την ιστορία να υπενθυμίσουμε ότι η AMG One εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε πρωτότυπη μορφή το Σεπτέμβριο 2017, ενώ η παραγωγή της ξεκίνησε αρκετά αργότερα, τον Αύγουστο του 2022.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *