Red Bull: Πότε αναμένεται το hypercar RB17

Την μεγάλη απόβασή της στην κατηγορία των hypercars ετοιμάζει η Red Bull.


Πρόκειται για το RB17, ένα τέρας των δρόμων που προέρχεται κατευθείαν από τα μονοθέσια της ομάδας και αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του το 2026.

Η εταιρία ανακοίνωσε το project για πρώτη φορά το 2022.

Το hypercar θα έχει ατμοσφαιρικό κινητήρα V10 που μπορεί να φτάσει τις 15.000 σ.α.λ. και τους 1.000 ίππους.

Σε αυτούς να προστεθούν οι επιπλέον 200 ίπποι ενός ηλεκτροκινητήρα, για ένα σύνολο που θα πρέπει εύκολα να ξεπεράσει τους 1.200 ίππους.


Μάλιστα, ο Νιούι δηλώνει ότι η εταιρεία στοχεύει να μειώσει το βάρος σε μόλις 900 κιλά.


Σύμφωνα με τον Βρετανό αεροδυναμιστή, η RB17 θα είναι ένα από τα πιο αεροδυναμικά αυτοκίνητα που έχουν κατασκευαστεί ποτέ και θα είναι ικανό να παράγει μέγιστη κάθετη δύναμη 1.700 κιλά τη στιγμή που το κοντέρ θα χτυπάει τα 241 χλμ./ώρα. Οι χρόνοι γύρων σε μια πίστα θα είναι συγκρίσιμοι με αυτούς ενός μονοθεσίου της Formula 1 και θα έχει δύο θέσεις.

Δεν έχει διευκρινιστεί ωστόσο, αν η RB17 θα εγκριθεί μόνο για την πίστα ή αν θα μπορεί να οδηγηθεί και στο δρόμο.

Ο Νιούι αποκαλύπτει ότι η Red Bull RB17 θα έχει μια πιο ευρύχωρη καμπίνα από την Aston Martin Valkyrie, ειδικά όσον αφορά τον χώρο για τα πόδια των ψηλότερων οδηγών.

Άλλες πληροφορίες που κοινοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του podcast αποκαλύπτουν χαρακτηριστικά όπως ενεργή ανάρτηση και τα ειδικά ελαστικά της Michelin.


Η παραγωγή θα περιοριστεί σε 50 αριθμημένα αυτοκίνητα, αλλά στην πράξη θα είναι διαθέσιμα μόνο 49, καθώς ο ίδιος ο Νιούϊ έχει ήδη «κλείσει» το ένα από αυτά.

Με το σχεδιασμό και τις τεχνικές προδιαγραφές να έχουν πλέον οριστικοποιηθεί, η Red Bull σχεδιάζει να πραγματοποιήσει δοκιμές των διαφόρων εξαρτημάτων το 2024.

Ένα μοντέλο πλήρους κλίμακας θα παρουσιαστεί αυτό το καλοκαίρι, αλλά οι δοκιμές πίστας δεν θα ξεκινήσουν μέχρι το 2025.

Η παραγωγή αυτοκινήτων πελατών έχει προγραμματιστεί για 2026.

Οι 49 τυχεροί που θα καταφέρουν να την αποκτήσουν την RB17, θα λάβουν μέρος σε ένα πρόγραμμα εκπαίδευση η οποία θα περιλαμβάνει και τη χρήση του προσομοιωτή Formula 1 της Red Bull.

Η τιμή θα είναι πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ με δυνατότητα εξατομίκευσης.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *