Toyota Yaris Cross: Με νέο υβριδικό σύνολο 

Η Toyota αποκαλύπτει το ανανεωμένο Yaris Cross, με ισχυρότερο υβριδικό σύνολο και αναβαθμισμένο εξοπλισμό.


Η ώρα της ανανέωσης έφτασε για το Yaris Cross, ώστε να συνεχίσει με την ίδια δυναμική την επιτυχημένη εμπορική του πορεία, με πλεονέκτημα το ισχυρότερο υβριδικό σύνολο των 1.5 λίτρων. Το καταξιωμένο υβριδικό σύνολο της ιαπωνικής εταιρείας αποδίδει πλέον 132 ίππους, χάρη στη μεγαλύτερη και ισχυρότερη γεννήτρια, παράλληλα με τροποποιήσεις στην ηλεκτρονική διαχείριση.

Πιο σημαντικά είναι τα κέρδη στη ροπή που αυξήθηκε κατά 30%, φτάνοντας τα 185 Nm, από 141 Nm. Οι αυξημένες τιμές ισχύος και ροπής έχουν σαν αποτέλεσμα τη βελτίωση των επιδόσεων, καθώς τα πρώτα 100 χλμ./ώρα καλύπτονται από στάση σε 10.7 δευτ (έναντι 11.2 δευτ), ενώ σύμφωνα με την Toyota, για την ενδιάμεση επιτάχυνση από τα 80 χλμ./ώρα στα 120 χλμ./ώρα απαιτούνται 8.9 δευτ.

Επιπροσθέτως, η επιβάρυνση στις εκπομπές ρύπων είναι ελάχιστη, καθώς οι εκπομπές CO2 κυμαίνονται μεταξύ 103-122 g/km, έναντι 100-107 g/km του σημερινού μοντέλου. Η ισχυρότερη παραλλαγή «Hybrid 130» του Yaris Cross, θα αποτελεί προνόμιο των νέων εκδόσεων Premiere Edition και GR Sport, ενώ οι βασικές εκδόσεις θα εξακολουθούν να εξοπλίζονται με την σημερινή «Hybrid 116» εκδοχή του υβριδικού συνόλου.

Το ανανεωμένο Yaris Cross έχει υποστεί επί μέρους βελτιώσεις στον τομέα της ηχομόνωσης με την τοποθέτηση παρμπρίζ και μπροστινών κρυστάλλων μεγαλύτερου πάχους ηχομονωτικών υλικών τριών στρώσεων πίσω από το ταμπλό.


Αναβαθμισμένος είναι και ο εξοπλισμός, με τον οδηγό να έχει στη διάθεσή του δύο ψηφιακές οθόνες, 7 ή 12.3 ιντσών για τον πίνακα οργάνων και 9 ή 10.5 για την οθόνη πολυμέσων, ανάλογα την έκδοση. Επιπροσθέτως το Yaris Cross διαθέτει πλέον βελτιστοποιημένο, προσαρμοζόμενο cruise control, σύστημα αποφυγής πρόσκρουσης, σύστημα ακινητοποίησης οχήματος σε έκτακτη ανάγκη (πχ αδιαθεσία ή υπνηλία οδηγού), σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας και σύστημα προειδοποίησης ύπαρξης παιδιού στο πίσω κάθισμα.


Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή η ακριβής ημερομηνία της έναρξης της εμπορικής πορείας του ανανεωμένου Yaris Cross, κάτι που ωστόσο θα γίνει σύντομα.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *