Toyota: Το πιο συλλεκτικό GR Supra GT4

Η Toyota Gazoo Racing, το αγωνιστικό τμήμα της ιαπωνικής εταιρείας, μας συστήνει το νέο GR Supra GT4 “100 Edition”.


Πρόκειται για μια εξαιρετικά συλλεκτική έκδοση, η οποία βασίζεται στο αγωνιστικό αυτοκίνητο GR Supra GT4, το οποίο απευθύνεται σε ιδιωτικές ομάδες που λαμβάνουν μέρος σε εθνικά και διεθνή πρωταθλήματα GT4. Το επετειακό GR Supra GT4 “100 Edition” γιορτάζει τη συνολική παραγωγή 100 GR Supra GT4, σε μόλις τρία χρόνια.

Η καριέρα του στις πίστες ξεκίνησε την αγωνιστική σεζόν 2020, ενώ έχει καταγράψει νίκες στο ευρωπαϊκό, γαλλικό, βρετανικό και σκανδιναβικό πρωτάθλημα GT4, στο DTM Trophy, στο ιαπωνικό Super Taikyu Series, στο IMSA Michelin Pilot Challenge της Βόρειας Αμερικής και στο Pirelli GT4 Αμερικής. Τα GR Supra GT4 έχουν συμμετάσχει συνολικά σε περισσότερους από 300 αγώνες, πετυχαίνοντας 43 νίκες στην κατηγορία και 125 τερματισμούς στο βάθρο.

Η παραγωγή του συλλεκτικού GR Supra GT4 “100 Edition” θα είναι εξαιρετικά περιορισμένη σε μόλις τρία αντίτυπα, ενώ από ένα θα διατεθεί σε Ευρώπη, Βόρεια Αμερική και Ασία. Η τιμή του αγγίζει τα 220.000 ευρώ (χωρίς φόρους και έξοδα αποστολής), ενώ σίγουρα θα υπάρξουν πολλοί συλλέκτες που θα διεκδικήσουν ένα από τα τρία GR Supra GT4 “100 Edition”. Διευκρινίζεται ότι δεν έχει πάρει ομολογκασιόν GT4, επομένως θα προσφέρεται για χρήση track day.

Αποκλειστικά διαθέσιμο με την πορτοκαλί απόχρωση (Plasma Orange) αμαξώματος, ώστε να είναι ασορτί με την ειδική έκδοση GR Supra “GT4 100th Edition Tribute”, η οποία θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος στην Ευρώπη. Τροφοδοτείται από εξακύλινδρο turbo κινητήρα 3.0 λίτρων με ισχύ 450 ίππων, οι οποίοι θα «καλπάζουν» δυνατά, χάρη στο νέο σύστημα εξάτμισης χωρίς σιγαστήρα.


Παράλληλα διαθέτει μεγαλύτερη εισαγωγή αέρα από ανθρακόνημα στο εμπρός καπό, ενώ το ίδιο υλικό έχει χρησιμοποιηθεί στους πλευρικούς καθρέπτες. Τοποθετήθηκαν επίσης Led φώτα αντοχής, αεροδυναμικά βοηθήματα στο μπροστινό τμήμα για τη βελτίωση της κάθετης δύναμης, κάθισμα συνοδηγού με το λογότυπο “100 Edition” στις πλάτες και των δυο, ειδικό έμβλημα στο ταμπλό και στην ειδική κουκούλα για προστασίας του οχήματος όταν δε χρησιμοποιείται.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *