Toyota: Το πιο “καθαρό” φορτηγό ξεκινάει δρομολόγια

Ένα αποφασιστικό βήμα για την εξέλιξη της υδρογονοκίνησης, πραγματοποιεί η Toyota, με την ιαπωνική εταιρεία να μας συστήνει το πρώτο της φορτηγό κυψελών καυσίμου, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί στην εφοδιαστική της αλυσίδα εντός Ευρώπης, στο πλαίσιο των δοκιμών εξέλιξης του.


Ο τράκτορας που βλέπετε προέρχεται από την VDL Groep, και ενσωματώνει την τεχνολογία κυψελών καυσίμου που ανέπτυξε η Toyota.

Το πρωτότυπο φορτηγό, μαζί με άλλα τέσσερα που ετοιμάζει η  VDL Groep, θα διατεθεί εντός του 2023 και για τα επόμενα πέντε χρόνια στους συνεργάτες εφοδιαστικής αλυσίδας της Toyota, που είναι οι VOS Transport Group, CEVA, Groupe CAT και Yusen.

Θα εκτελεί καθημερινά δρομολόγια σε τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες, διασχίζοντας το Βέλγιο (Αμβέρσα), τη Γαλλία (Λιλ), τη Γερμανία (Κολωνία) και την Ολλανδία (Άμστερνταμ και Ρότερνταμ), όπου υπάρχει τουλάχιστον ένας σταθμός ανεφοδιασμού υδρογόνου.

Στόχος είναι να αντληθεί περισσότερη τεχνογνωσία από τη χρήση φορτηγών κυψελών καυσίμου σε πραγματικές συνθήκες δημοσίων δρόμων, αλλά και να συμβάλει στην οικολογική ενεργειακή μετάβαση της Ευρώπης.


Παράλληλα αναμένεται να τονώσει την περαιτέρω ανάπτυξη υποδομών υδρογονοκίνησης σε ολόκληρη τη Γηραιά Ήπειρο και να υποστηρίξει το μακροπρόθεσμο στόχο της Toyota για ουδέτερες εκπομπές άνθρακα από την εφοδιαστική της αλυσίδα μέχρι το 2040.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *