Toyota: Το νέο σπορ ηλεκτρικό FT-Se

Το νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο σπορ μοντέλο υψηλών επιδόσεων που ενσωματώνει τεχνογνωσία από το αγωνιστικό τμήμα Gazoo Racing, το νέο FT-Se, αποκαλύφτηκε πλήρως στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο.


Μάλιστα το λογότυπο της Toyota απουσιάζει, καθώς υπάρχει μόνο το έμβλημα GR στο εμπρός και πίσω τμήμα, όπως και στα φτερά.

Το κεντρικό θέμα συζήτησης γύρω από το όνομά του, είναι αν αποτελεί όντως τον προάγγελο για την επιστροφή του MR2, το οποίο φυσικά θα ακολουθεί το ρεύμα της ηλεκτροκίνησης.

Με δεδομένο ότι το νέο FT-Se κάνει πρεμιέρα σε πρωτότυπη μορφή, του επιτρέπονται ορισμένες σχεδιαστικές ακρότητες, οι οποίες ωστόσο δε ξενίζουν το μάτι, αλλά είναι αμφίβολο αν θα περάσουν ακέραιες στο μοντέλο παραγωγής. Δείχνει να έχει συμπαγείς διαστάσεις, χωρίς να αποκαλύπτονται οι αναλογίες του, ενώ στο μπροστινό φαρδύ τμήμα ξεχωρίζουν τα εξαιρετικά λεπτά κάθετα τοποθετημένα στα άκρα Led φώτα που επεκτείνονται κάτω από τον προφυλακτήρα και οι μεγάλες εισαγωγές αέρα.

Παρατηρώντας το νέο FT-Se από ψηλά βλέπουμε τη γυάλινη οροφή του που χωρίζεται σε δυο τμήματα και τη δημιουργία ενός σχήματος “Y”. Έντονες ακμές χαρακτηρίζουν το προφίλ του, ενώ διαθέτει λεπτούς πλευρικούς καθρέπτες, εντειχισμένες στις πόρτες χειρολαβές και μαύρες ζάντες πίσω από τις οποίες διακρίνονται οι κόκκινες δαγκάνες των φρένων. Εξίσου λεπτά αλλά οριζόντια είναι τα πίσω φώτα, ενώ στο πίσω άκρο σχηματίζεται μια διακριτική αεροτομή.


Μια νέα σχεδιαστική φιλοσοφία εφαρμόζεται στο αυστηρά διθέσιο εσωτερικό του FT-Se, καθώς συναντάμε τετραγωνισμένο τιμόνι, αριστερά και δεξιά από το οποίο υπάρχουν κάθετες οθόνες που θυμίζουν smartphones. Στο βάθος του ταμπλό και ψηλότερα από το ύψος του τιμονιού υπάρχει ακόμα μια οθόνη, σε ρόλο μάλλον ψηφιακού πίνακα οργάνων.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *