Toyota: Το επετειακό Land Cruiser 70

Την 40η του επέτειο του Land Cruiser 70, γιορτάζει η Toyota, με τη νέα ειδική έκδοση, σε πρωτότυπη μορφή, του Land Cruiser 70, η οποία θα κάνει πρεμιέρα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο.


Υπενθυμίζουμε ότι τον περασμένο Νοέμβριο η Toyota ανακοίνωσε την επιστροφή του ανανεωμένου πλέον Land Cruiser 70 στην αγορά της Ιαπωνίας, μετά από απουσία 9 ετών.

Σημειώνεται ότι στην ιδιαίτερη πατρίδα του θα λανσαριστεί αποκλειστικά με πεντάθυρο αμάξωμα (μήκος 4.890 χλστ.), ενώ στις υπόλοιπες αγορές θα υπάρχει η επιλογή και του νέου τρίθυρου (μήκος 4.235 χλστ.) ή διπλοκάμπινου pickup αμαξώματος.

Η επετειακή έκδοση του Land Cruiser 70 οπτικά ξεχωρίζει κυρίως με το ματ μαύρο χρώμα του αμαξώματος, ενώ αντίθεση σχηματίζουν οι επενδύσεις χρωμίου στους πλευρικούς καθρέπτες και στους επίσης μαύρους τροχούς.

Παρατηρήστε επίσης τη σχάρα οροφής, το ρετρό πρόσθετο καθρέπτη στην αριστερή πλευρά του εμπρός καπό, τον αναπνευστήρα και τον επανασχεδιασμένο μπροστινό προφυλακτήρα με υποδοχή για βαρούλκο. Μικρές αναβαθμίσεις έχουν πραγματοποιηθεί από τη θυγατρική Toyota Auto Body.


Εκτιμάται ότι στο πόστο του έχει παραμείνει ο τετρακύλινδρος turbodiesel κινητήρας των 2.8 λίτρων, απόδοσης 204 ίππων και 500 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων μεταδίδοντας την κίνηση σε όλους τους τροχούς.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *