Toyota: Συνεχίζει την εξέλιξη των θερμικών κινητήρων

Την πορεία εξέλιξης των θερμικών κινητήρων μέσα από ένα  «τεράστιο πρόγραμμα εξέλιξης» βρίσκεται στα σκαριά, συνεχίζει η Toyota.


Οι Ιάπωνες, δείχνουν να ακολουθούν την κατεύθυνση που τους δίνει το δικό τους αγοραστικό κοινό. Σε μία πρόσφατη ομιλία του, ο πρόεδρος του Δ.Σ. και πρώην πρόεδρος και CEO της αυτοκινητοβιομηχανίας, Akio Toyoda, επιβεβαίωσε ότι ένα «τεράστιο πρόγραμμα εξέλιξης κινητήρων» βρίσκεται στα σκαριά.

Αυτό έρχεται σε πλήρη ευθυγράμμιση με προηγούμενες δηλώσεις του, κατά τις οποίες είχε κάνει ξεκάθαρο ότι δεν πιστεύει πως ο ηλεκτρισμός είναι το μέλλον της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας. Αντιθέτως, αναφέρθηκε στην πίστη του στο «δόγμα» της υδρογονοκίνησης, όπως και στην ήδη διαδεδομένη τεχνολογία του υβριδισμού, πάντα φυσικά με επίκεντρο τις ΜΕΚ.

Εκτός αυτού, ο Ιάπωνας άγγιξε και το θέμα των θέσεων εργασίας: «Αν ξαφνικά στραφούμε στα BEV, είμαι σίγουρος ότι οι 5,5 εκατ. άνθρωποι στη βιομηχανία αυτοκινήτων της Ιαπωνίας, που έχουν περάσει όλη τους τη ζωή κατασκευάζοντας κι εξελίσσοντας κινητήρες, θα πουν ‘Ίσως τελικά δεν άξιζε’. Κάποιοι από τους προμηθευτές μερών κινητήρων μας δεν μπορούν καν να πείσουν τις τράπεζες να πάρουν δάνειο.»

Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι η Toyota, σε αντίθεση με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, που στοχεύουν να στραφούν ολοκληρωτικά στα EV από το 2030, θα συνεχίσει να κατασκευάζει ΜΕΚ μέχρι το 2035.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *