Toyota: Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 το υδρογονοκίνητο Mirai

Η Toyota, ως παγκόσμιος υποστηρικτής των Ολυμπιακών Αγώνων, θα προσφέρει ένα μεγάλο στόλο οχημάτων στους επερχόμενους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2024, που θα διεξαχθούν στο Παρίσι, ο ιαπωνικός κολοσσός θα διαθέσει αποκλειστικά εξηλεκτρισμένα επιβατικά του οχήματα, για τις ανάγκες της διοργάνωσης. Ο στόχος που έχει θέσει η Toyota μαζί με την Οργανωτική Επιτροπή είναι να μειώσει κατά 50% τις εκπομπές άνθρακα, σε σύγκριση με προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.


Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν ανακοίνωσε ότι στη γαλλική πρωτεύουσα, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, θα κάνουν απόβαση συνολικά 500 Mirai, ως μέρος του επίσημου στόλου οχημάτων που θα προσφέρει.

Υπενθυμίζουμε ότι το υδρογονοκίνητο Mirai, στη δεύτερη πλέον γενιά του, έχει μηδενικές εκπομπές ρύπων, αθόρυβη λειτουργία και αφήνει πίσω του μόνο υδρατμούς. Χρησιμοποιώντας κυψέλες καυσίμου μετατρέπει το αποθηκευμένο υδρογόνο σε ηλεκτρική ενέργεια, η οποία με τη σειρά της κινεί τον ηλεκτροκινητήρα, απόδοσης 182 ίππων και 300 Nm ροπής. Μπορεί να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα εντός 9,2 δευτ. και η μέγιστη ταχύτητα που αναπτύσσει είναι 175 χλμ./ώρα.

Η αυτονομία που προσφέρει το Mirai φτάνει τα 650 χλμ., ενώ ο ανεφοδιασμός του με υδρογόνο διαρκεί μόλις 5 λεπτά. Στο Παρίσι τα Mirai θα ανεφοδιάζονται με υδρογόνο από ανανεώσιμες πηγές που παρέχονται από την Air Liquide, Επίσημο Υποστηρικτή Υδρογόνου των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων.

Η επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα στην κινητικότητα, σύμφωνα με την Toyota, πρέπει να έρθει μέσα από διάφορες «πηγές», οι οποίες περιλαμβάνουν όχι μόνο αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα, αλλά υβριδικά, plug-in υβριδικά και υδρογονοκίνητα, όπως το Mirai.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *